FNV sleept Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi voor de rechter | RetailDetail

FNV sleept Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi voor de rechter

FNV sleept Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi voor de rechter
aureliefrance / Shutterstock.com

De Nederlandse vakbond FNV sleept Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Aldi voor de rechter. De organisatie wil dat de supermarktketens werknemers weer toeslagen betalen voor avondwerk. 

 

Afschaffing avondtoeslag ongedaan maken

Vorig jaar al had FNV Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Aldi in een brief gevraagd om de afschaffing van toeslagen voor avondwerk vanaf 20.00 uur in de week en vanaf 18.00 uur op zondag ongedaan te maken. In de brief dreigde de vakbond toen al met dagvaardingen indien de gewenste reacties uitbleven. Nu is het dus zover en gaat de werknemersbond over tot juridische stappen, schrijft Distrifood. Nochtans werd het afschaffen van de toeslagen vastgelegd in de cao voor de supermarktsector en is het een maatregel waar ook de vakbond CNV mee akkoord ging. De afschaffing is dan ook al bij andere ketens een feit. FNV blijft zich er echter tegen verzetten: voor de eigen leden wil ze nog compensaties uit de brand slepen. 

 

De reden waarom alleen tegen Jumbo, AH, Lidl en Aldi gerechtelijke stappen worden ondernomen, is dat FNV bij deze formules de beste positie heeft en de vakbond bij deze organisatie makkelijker tot een overleg denkt te komen. “Het is een flutcao, daar zijn de supermarktmedewerkers het over eens”, liet FNV Handel vorig jaar nog weten aan Distrifood.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.