Foodhal Yada Yada dicht na amper een maand | RetailDetail

Foodhal Yada Yada dicht na amper een maand

Foodhal Yada Yada dicht na amper een maand

Yada Yada in Zaandam heeft de deuren alweer gesloten. De hal van de foodmarkt bleek moeilijk op een behaaglijke temperatuur te krijgen. Hoe lang Yada Yada dicht blijft is onduidelijk.

Lastig te verwarmen

Oorzaak van de sluiting zijn complicaties en onvoorziene omstandigheden, stelt de Zuid-Afrikaans/Duitse ondernemer Paul Rutzen, initiatiefnemer van Yada Yada, tegen Misset Horeca. "Het is een groot gebouw van zo’n 2.000 vierkante meter en ongeveer 11 meter hoog. Dit blijkt erg lastig te verwarmen en we realiseerden ons niet dat het zo koud zou worden."

 

De foodmarkt aan de Hemkade in Zaandam opende op 1 november. De overdekte versmarkt, met een concept met eten, drinken en muziek, is gebaseerd op een soortgelijk concept in Kaapstad, genaamd de Bay Harbour Market.

 

De versmarkt brengt producten en gerechten uit de hele wereld en wil ook een platform voor kunst bieden. De overdekte versmarkt is met een veerbootverbinding vanaf Amsterdam Centraal Station te bereiken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.