Foodmaker levert gezonde maaltijden nu ook in heel Nederland

Foodmaker levert gezonde maaltijden nu ook in heel Nederland
Foto Foodmaker

Gezonde restaurantketen Foodmaker maakt in volle coronacrisis de omslag van offline naar online en gaat internationaal: het bedrijf levert z’n Vedge Bags voortaan niet alleen in België maar ook in Nederland aan huis.

 

Gratis aan huis

Vanaf nu bezorgt Foodmaker z’n gezonde salades, wraps en maaltijden boordevol groenten in heel Nederland. De levering gebeurt gratis, via PostNL. Het is een nieuwe stap voor het bedrijf op de Nederlandse markt: eerder opende Foodmaker al een restaurant in Den Haag. Ook rolt de maaltijdproducent z’n saladebars uit in wel honderd supermarkten van Albert Heijn. De coronacrisis dwingt oprichter Lieven Vanlommel echter tot een andere, digitale aanpak. Onder het motto “vedge versus virus” levert Foodmaker z’n Vedge Bags, maaltijdboxen met gezonde gerechten, daarom aan huis bij particulieren en bedrijven.
 

In België lanceerde de producent dit online concept al op 1 april, twee weken na het begin van de lockdown. Het werd al gauw een doorslaand succes: “Voor het eerst is een nieuw concept dat we lanceren meteen rendabel,” zei Vanlommel daarover aan RetailDetail. Een andere innovatie van de ondernemer is het “Back on track-plan”, een gezondheidskuur van een week of twee weken met enkel gezonde gerechten: ontbijt, lunch, tussendoortje en avondmaal. Ambassadeur Philippe Geubels wist onder begeleiding van de Foodmaker-diëtist en een personal trainer zijn metabolische leeftijd met 10 jaar te verlagen.