Foodmaker van start in Den Haag

Foodmaker van start in Den Haag

Op 1 december opent de Belgische restaurantketen Foodmaker een eerste buitenlandse vestiging, in Den Haag. CEO Lieven Vanlommel ziet nog meer groeimogelijkheden.

Toplocatie

Foodmaker is de restaurantketen én de proefkeuken van Starmeal, Belgisch marktleider in verse salades, pasta’s, broodjes en wraps. De topman heeft grote plannen met het concept en ziet mogelijkheden in Europa.

 

“We hebben een toplocatie gevonden aan de Turfmarkt, een pand van 300 vierkante meter. Ik geloof erin. Rogier Leopold, één van de oprichters van Bilder & De Clercq, wordt managing director van Foodmaker Nederland. Ik verheug me op zijn creatieve input”, zegt Lieven Vanlommel. Ook een vestiging in Parijs staat op het programma. 

 

Op het vliegtuig

Momenteel heeft Foodmaker zeven vestigingen in België. De keten opende recent een vestiging aan de Melkmarkt in Antwerpen (zie foto) en ook een vierde vestiging in Brussel, in de schaduw van het Beursgebouw, in een pand dat het deelt met Balls & Glory, het gehaktballenrestaurant van Wim Ballieu. “Wij beleven onze piek ’s middags, Balls & Glory ’s avonds. We zijn complementair.”

 

Foodmaker groeit ook met innoverende concepten: er zijn Foodmaker corners in The Hotel en in het Crowne Plaza, en er staat een shop-in-shop concept in het Proximus-hoofdkantoor. Sinds kort kun je ook lekker eten op het vliegtuig, want Foodmaker werkt samen met Brussels Airlines. “Onze eerste nieuwe klant in drie jaar! Reizigers kunnen snacks en salades bestellen van een maandelijks wisselende Foodmaker menukaart. Ik vlieg zelf heel vaak, dus ik weet hoe het gesteld is met de kwaliteit van de maaltijden op vliegtuigen…”