Foodwe brengt ‘platform tegen voedselverspilling’ naar Nederland

Foodwe brengt ‘platform tegen voedselverspilling’ naar Nederland

Een klein jaar na de lancering van zijn Belgische platform tekent de vzw Foodwe een samenwerkingsovereenkomst met de Voedselbank Rotterdam om ook in Nederland de strijd aan te binden met voedselverspilling.

Grootste voedselbank van Nederland

Foodwe is een burgerproject dat beheerd wordt door vrijwilligers en dat voedingsprofessionals een makkelijke manier wil bieden om voedselverspilling te verminderen. Foodwe brengt goede doelen, voedselbanken, Sociale Kruideniers en andere actoren in contact met partijen die voedseloverschotten willen wegschenken of verkopen tegen voorkeurprijzen.

 

Net geen jaar na de lancering in België gaat Foodwe ook samenwerken met de Voedselbank Rotterdam, de grootste voedselbank in Nederland die wekelijks 20.000 mensen in nood helpt. De site www.foodwe.nl zal online gaan op 3 november en de Voedselbank Rotterdam zal het platform promoten om aan haar eigen bevoorradingsbehoeften te voldoen.

 

Jaarlijks 295 kg voedsel per persoon verspild

"Foodwe biedt een inventieve oplossing aan die bijdraagt tot het verminderen van voedselverspilling. Deze komt neer op 295 kg per persoon per jaar in Europa, waarvan een derde in huishoudens. Dit platform draagt bij tot de belangen van voedselproducenten en actoren van voedselhulp, maar staat ook ten dienste van het milieu", zo zegt Olivier De Schutter, tot 2014 speciaal VN-rapporteur voor het recht op voedsel.

 

Om www.foodwe.nl (net als www.foodwe.be overigens) te kunnen gebruiken, dient men eerst een account aan te maken en een profiel in te vullen (voedselprofessional of liefdadigheidsinstelling). Eenmaal gevalideerd door het Foodwe-team, kan de organisatie het platform gebruiken.

Tags: