Foodwe brengt ‘platform tegen voedselverspilling’ naar Nederland | RetailDetail

Foodwe brengt ‘platform tegen voedselverspilling’ naar Nederland

Foodwe brengt ‘platform tegen voedselverspilling’ naar Nederland

Een klein jaar na de lancering van zijn Belgische platform tekent de vzw Foodwe een samenwerkingsovereenkomst met de Voedselbank Rotterdam om ook in Nederland de strijd aan te binden met voedselverspilling.

Grootste voedselbank van Nederland

Foodwe is een burgerproject dat beheerd wordt door vrijwilligers en dat voedingsprofessionals een makkelijke manier wil bieden om voedselverspilling te verminderen. Foodwe brengt goede doelen, voedselbanken, Sociale Kruideniers en andere actoren in contact met partijen die voedseloverschotten willen wegschenken of verkopen tegen voorkeurprijzen.

 

Net geen jaar na de lancering in België gaat Foodwe ook samenwerken met de Voedselbank Rotterdam, de grootste voedselbank in Nederland die wekelijks 20.000 mensen in nood helpt. De site www.foodwe.nl zal online gaan op 3 november en de Voedselbank Rotterdam zal het platform promoten om aan haar eigen bevoorradingsbehoeften te voldoen.

 

Jaarlijks 295 kg voedsel per persoon verspild

"Foodwe biedt een inventieve oplossing aan die bijdraagt tot het verminderen van voedselverspilling. Deze komt neer op 295 kg per persoon per jaar in Europa, waarvan een derde in huishoudens. Dit platform draagt bij tot de belangen van voedselproducenten en actoren van voedselhulp, maar staat ook ten dienste van het milieu", zo zegt Olivier De Schutter, tot 2014 speciaal VN-rapporteur voor het recht op voedsel.

 

Om www.foodwe.nl (net als www.foodwe.be overigens) te kunnen gebruiken, dient men eerst een account aan te maken en een profiel in te vullen (voedselprofessional of liefdadigheidsinstelling). Eenmaal gevalideerd door het Foodwe-team, kan de organisatie het platform gebruiken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.