Fotoreportage: Vernieuwde AH XL in Eindhoven | RetailDetail

Fotoreportage: Vernieuwde AH XL in Eindhoven

Fotoreportage: Vernieuwde AH XL in Eindhoven

Albert Heijn heeft woensdag zijn volledig vernieuwde AH XL-vestiging in Eindhoven geopend. De winkel is ingericht volgens een nieuw concept, dat ook als leidraad moet gaan dienen voor andere AH-supermarkten. In de vestiging krijgen beleving en service een grotere rol toebedeeld.

Oplaadpaal bij AH XL Eindhoven

Eigentijds boodschappen doen: AH XL heeft snelladers waarmee klanten hun elektrische auto (of scooter of fiets) tijdens het shoppen weer kunnen opladen.

 

Gevel van de vernieuwde AH XL Eindhoven

'Heerlijk Welkom' staat boven de ingang van de AH XL in Eindhoven. Hier staat volgens Albert Heijn de klant centraal.

 

Markthal voor de inkom van AH XL Eindhoven

Het marktplein vooraan in de hal voor de eigenlijke winkel. Hier bieden lokale ondernemers hun (verse) waren aan.

 

Kassasysteem in AH XL Eindhoven

Naast gewone kassa's heeft deze AH XL ook zelfscankassa's en kan de klant er ook contactloos betalen met pas of smartphone.

 

IMG 0328

De broodafdeling heeft een kast waarin het verse brooddeeg zestien uur ligt te rijzen om de dag erna vers te worden gebakken.

 

Bestelhoek bol.com in AH XL Eindhoven

Klanten kunnen het actieproduct van bol.com zien en online bestellen. In de winkel kan de klant via de tablet kiezen uit de 9 miljoen items die bol.com tegenwoordig aanbiedt.

 

Afdeling groente en fruit in AH XL Eindhoven

Bio en bonus, zij aan zij. Biologisch heeft een eigen eiland op de agf-afdeling. Verder liggen er ook biologische producten in de schappen naast het reguliere assortiment.

 

Sap- en saladebar in AH XL Eindhoven

In de winkel is een verse sap- en saladebar voorzien, net als een zogeheten Allerhande-keuken.

 

Koks aan de slag in de Allerhande-keuken

In de keuken koken de medewerkers met ingrediënten uit de winkel. Elke dag koken de koks een wekelijks wisselend menu van vijf scherp geprijsde hoofdgerechten, twee bijgerechten en één dessert.

 

IMG 0288

Elke dag bereiden de koks in de Allerhande-keuken vijf scherp geprijsde hoofdgerechten, waarvan er altijd een gerecht vegetarisch is.

 

Rayon met prijsaanbiedingen

Naast de oranje Bonus-kopstellingen, heeft AH XL ook rode prijssigning onder de benaming 'goed koopje', die Albert Heijn sinds een maand of twee voert.

 

Vernieuwde kaastoog in AH XL Eindhoven

Op de kaasafdeling staat de medewerker niet achter een toonbank, maar er voor. Tussen de klanten geeft hij advies en snijdt meteen de kaas op maat.

 

IMG 0252

Aan de achterzijde van de service-balie is ruimte voor online bestellingen van bol.com en AH.nl, die nog moeten worden opgehaald door de klanten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.