François-Melchior de Polignac opnieuw aan het hoofd van Carrefour België

François-Melchior de Polignac vervangt Guillaume de Colonges bij Carrefour
François-Melchior de Polignac vervangt Guillaume de Colonges bij Carrefour

Wijzigingen aan de top bij Carrefour: François-Melchior de Polignac vervangt Guillaume de Colonges als uitvoerend directeur voor Noord- en Oost-Europa en is ook opnieuw CEO van Carrefour België.

 

Oude bekende

Sinds 16 december al heeft Carrefour België een nieuwe CEO: het is oude bekende François-Melchior de Polignac, die ook al CEO was in België tussen 2013 en 2017. Dat meldt Trends-Tendances en het wordt ons bevestigd door Carrefour-woordvoerder Marco Demerling. De nieuwe CEO is ook uitvoerend directeur voor Noord- en Oost-Europa en vervangt in die functie Guillaume de Colonges, die uitvoerend directeur merchandise, supply & formats wordt op groepsniveau én algemeen directeur van Carrefour Taiwan.
 

François-Melchior de Polignac studeerde af aan de Haute Ecole de Commerce in Parijs en aan Cambridge en begon zijn carrière bij L'Oréal Italië. Na een intermezzo bij Boston Consulting Group ging hij in 2000 aan de slag bij Carrefour. Daar schopte hij het in 2011 tot CEO van Roemenië, in 2013 van België. In 2017 keerde hij terug naar Frankrijk om er mee vorm te geven aan het transformatieplan.
 

Overigens blijft algemeen secretaris Geoffroy Gersdorff de dagelijkse activiteiten van de retailer in België beheren.