Franchisenemers gaan in hoger beroep tegen Albert Heijn

Franchisenemers gaan in hoger beroep tegen Albert Heijn

De Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR) gaat in hoger beroep in haar strijd tegen Albert Heijn. In november wees de rechtbank nochtans alle eisen van de franchisenemers af. Het conflict tussen de twee partijen loopt al jaren.

Gesprekken nog gaande

De VAHFR moest voor 15 februari laten weten of ze al dan niet in hoger beroep ging. De voorzitter van de vereniging, Twan van Meel, laat nu verstaan dat de franchisenemers hun steun hebben uitgesproken voor verdere rechtelijke stappen.

 

Dat wil echter niet zeggen dat het effectief tot een hoger beroep komt: vlak na de rechtszaak is er al een gesprek geweest tussen de twee partijen en voor 15 februari moet er nog een gesprek volgen. “Voor 15 februari staat er nog een gesprek gepland waarin we het hebben over het toekomstig verdienmodel, conflicten uit het verleden en een akkoord over de e-commerce. Als we eruit komen, is het hoger beroep van tafel. Vanwege de juridische procedures moeten we de aanvraag voor een hoger beroep echter in gang zetten”, aldus Van Meel aan Distrifood.