Franchisenemers gaan in hoger beroep tegen Albert Heijn | RetailDetail

Franchisenemers gaan in hoger beroep tegen Albert Heijn

Franchisenemers gaan in hoger beroep tegen Albert Heijn

De Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR) gaat in hoger beroep in haar strijd tegen Albert Heijn. In november wees de rechtbank nochtans alle eisen van de franchisenemers af. Het conflict tussen de twee partijen loopt al jaren.

Gesprekken nog gaande

De VAHFR moest voor 15 februari laten weten of ze al dan niet in hoger beroep ging. De voorzitter van de vereniging, Twan van Meel, laat nu verstaan dat de franchisenemers hun steun hebben uitgesproken voor verdere rechtelijke stappen.

 

Dat wil echter niet zeggen dat het effectief tot een hoger beroep komt: vlak na de rechtszaak is er al een gesprek geweest tussen de twee partijen en voor 15 februari moet er nog een gesprek volgen. “Voor 15 februari staat er nog een gesprek gepland waarin we het hebben over het toekomstig verdienmodel, conflicten uit het verleden en een akkoord over de e-commerce. Als we eruit komen, is het hoger beroep van tafel. Vanwege de juridische procedures moeten we de aanvraag voor een hoger beroep echter in gang zetten”, aldus Van Meel aan Distrifood.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.