Franchisenemers gaan in hoger beroep tegen Albert Heijn | RetailDetail

Franchisenemers gaan in hoger beroep tegen Albert Heijn

Franchisenemers gaan in hoger beroep tegen Albert Heijn

De Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR) gaat in hoger beroep in haar strijd tegen Albert Heijn. In november wees de rechtbank nochtans alle eisen van de franchisenemers af. Het conflict tussen de twee partijen loopt al jaren.

Gesprekken nog gaande

De VAHFR moest voor 15 februari laten weten of ze al dan niet in hoger beroep ging. De voorzitter van de vereniging, Twan van Meel, laat nu verstaan dat de franchisenemers hun steun hebben uitgesproken voor verdere rechtelijke stappen.

 

Dat wil echter niet zeggen dat het effectief tot een hoger beroep komt: vlak na de rechtszaak is er al een gesprek geweest tussen de twee partijen en voor 15 februari moet er nog een gesprek volgen. “Voor 15 februari staat er nog een gesprek gepland waarin we het hebben over het toekomstig verdienmodel, conflicten uit het verleden en een akkoord over de e-commerce. Als we eruit komen, is het hoger beroep van tafel. Vanwege de juridische procedures moeten we de aanvraag voor een hoger beroep echter in gang zetten”, aldus Van Meel aan Distrifood.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.