Franchisenemers starten zaak tegen Bakker Bart | RetailDetail

Franchisenemers starten zaak tegen Bakker Bart

Franchisenemers starten zaak tegen Bakker Bart

Meer dan vijftig franchisenemers van Bakker Bart staan op het punt om een rechtszaak te beginnen tegen het bedrijf. Reden is het conflict over de huurprijzen, dat al geruime tijd aansleept.

Hoge huurprijs

De rechtszaak die de franchisenemers aanspannen gaat over de financiële bijdragen die ze van het hoofdbedrijf moeten leveren: de ondernemers vinden al jaren dat die niet in verhouding tot de inkomsten zijn.

 

De franchisenemers willen vooral dat er een einde komt aan de manier waarop huurprijzen door Bakker Bart worden berekend. Die zijn vastgesteld op de inkomsten van 2008 en 2009, twee topjaren voor de keten. Sindsdien zijn de omzetten echter flink gedaald, waardoor de huurprijs een flinke hap uit de inkomsten neemt. In april klonk het bij de ondernemers nog dat één derde technisch failliet is.

 

Ook klagen de ondernemers steen en been over de hoge inkoopprijzen van grondstoffen. Die moeten ze rechtsreeks bij Bakker Bart kopen, tegen prijzen die een stuk hoger zijn dan elders. In oktober van vorig jaar werd al besloten om naar de rechtbank te trekken, omdat de gesprekken tussen Bakker Bart en de ondernemers waren stopgezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.