Franchisenemers starten zaak tegen Bakker Bart

Franchisenemers starten zaak tegen Bakker Bart

Meer dan vijftig franchisenemers van Bakker Bart staan op het punt om een rechtszaak te beginnen tegen het bedrijf. Reden is het conflict over de huurprijzen, dat al geruime tijd aansleept.

Hoge huurprijs

De rechtszaak die de franchisenemers aanspannen gaat over de financiële bijdragen die ze van het hoofdbedrijf moeten leveren: de ondernemers vinden al jaren dat die niet in verhouding tot de inkomsten zijn.

 

De franchisenemers willen vooral dat er een einde komt aan de manier waarop huurprijzen door Bakker Bart worden berekend. Die zijn vastgesteld op de inkomsten van 2008 en 2009, twee topjaren voor de keten. Sindsdien zijn de omzetten echter flink gedaald, waardoor de huurprijs een flinke hap uit de inkomsten neemt. In april klonk het bij de ondernemers nog dat één derde technisch failliet is.

 

Ook klagen de ondernemers steen en been over de hoge inkoopprijzen van grondstoffen. Die moeten ze rechtsreeks bij Bakker Bart kopen, tegen prijzen die een stuk hoger zijn dan elders. In oktober van vorig jaar werd al besloten om naar de rechtbank te trekken, omdat de gesprekken tussen Bakker Bart en de ondernemers waren stopgezet.

Tags: