Franchisenemers starten zaak tegen Bakker Bart | RetailDetail

Franchisenemers starten zaak tegen Bakker Bart

Franchisenemers starten zaak tegen Bakker Bart

Meer dan vijftig franchisenemers van Bakker Bart staan op het punt om een rechtszaak te beginnen tegen het bedrijf. Reden is het conflict over de huurprijzen, dat al geruime tijd aansleept.

Hoge huurprijs

De rechtszaak die de franchisenemers aanspannen gaat over de financiële bijdragen die ze van het hoofdbedrijf moeten leveren: de ondernemers vinden al jaren dat die niet in verhouding tot de inkomsten zijn.

 

De franchisenemers willen vooral dat er een einde komt aan de manier waarop huurprijzen door Bakker Bart worden berekend. Die zijn vastgesteld op de inkomsten van 2008 en 2009, twee topjaren voor de keten. Sindsdien zijn de omzetten echter flink gedaald, waardoor de huurprijs een flinke hap uit de inkomsten neemt. In april klonk het bij de ondernemers nog dat één derde technisch failliet is.

 

Ook klagen de ondernemers steen en been over de hoge inkoopprijzen van grondstoffen. Die moeten ze rechtsreeks bij Bakker Bart kopen, tegen prijzen die een stuk hoger zijn dan elders. In oktober van vorig jaar werd al besloten om naar de rechtbank te trekken, omdat de gesprekken tussen Bakker Bart en de ondernemers waren stopgezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.