Franchisers AH willen schadeclaim afhandelen voor fusie

Franchisers AH willen schadeclaim afhandelen voor fusie

Een groep franchisenemers van Albert Heijn die al een tijd strijden met het moederbedrijf rond een claim van 200 miljoen euro, zien de nakende fusie met Delhaize als het ideale moment om die zaak op te lossen.

Onterechte kosten

De franchisenemers hopen dat Ahold het geld voor de claim reserveert nog voor de fusie is afgerond, zodat ze daarna met een schone lei kunnen beginnen. Zo moet het bedrijf de claim en bijbehorende rechtszaken niet blijven meeslepen.


Begin dit jaar stapte de franchisevereniging van Ahold naar de rechter namens 239 supermarktuitbaters, die samen meer dan 200 miljoen euro eisen. Het gaat daarbij over onterechte kosten die werden aangerekend en bulkkortingen die niet met de ondernemers zouden zijn verrekend. In een poging om de kosten zelf te verhalen, wilden de ondernemers vorig jaar zelfs 15 procent van hun rekening aan Albert Heijn niet betalen.


"We hopen er snel uit te komen met Albert Heijn", zegt supermarktondernemer Frits van der Heide, voorzitter van de vereniging, aan het AD. "Over 2 weken zitten we met elkaar om tafel om te worden bijgepraat over de fusie. Dan zal ook onze claim ongetwijfeld ter sprake komen."

Tags: