Franchisers Bakker Bart opnieuw boos | RetailDetail

Franchisers Bakker Bart opnieuw boos

Franchisers Bakker Bart opnieuw boos

Franchisers van Bakker Bart liggen opnieuw in de clinch met het hoofdkantoor. De woede richt zich deze keer op het feit dat concurrerende bakkers goedkoper beleverd krijgen dan de eigen franchisers.

Lagere tarieven in groothandel

Dat wordt alleszins beweerd tijdens een uitzending van het televisieprogramma Zembla. De deegfabriek van Bart's Retail levert via groothandel Beko ook aan niet-franchisers, maar zou dat doen tegen lagere tarieven. "Ik betaal veel geld voor het concept en dan zie ik mijn eigen broodjes bij de concurrent in de winkel liggen", zegt ex-Bakker Bart-ondernemer Wim Löbker tijdens de uitzending.

 

Volgens berekeningen hebben de winkeliers in de afgelopen jaren in totaal ongeveer 25 miljoen euro meer betaald dan andere afnemers. De franchisers zijn dan ook van mening dat ze via hun eigen moederbedrijf vals worden beconcurreerd. Al sinds afgelopen zomer is er overleg over dit onderwerp, maar nog zonder succes.

 

Het is een nieuw hoofdstuk in een conflict tussen hoofdkantoor en franchisers dat al sinds 2007 loopt: het conflict komt bovenop de ruzie over de andere tarieven die franchisers betalen. Ook over de huurprijzen van de winkelpanden liggen ondernemers en organisatie met elkaar in de clinch.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.