Franchisers eisen 1,5 miljoen van Bakker Bart

Franchisers eisen 1,5 miljoen van Bakker Bart

Een groep van tien franchisenemers wil van Bakker Bart in totaal een bedrag van 1,5 miljoen euro krijgen als compensatie voor het nieuwe huurregime dat in 2009 werd ingevoerd door het moederbedrijf.

Te hoge deegprijzen

De franchisenemers vinden dat ze jaren te veel huur hebben moeten betalen. Daarnaast zijn ze ook van mening dat ze te veel moeten betalen voor hun deeg: volgens de franchisenemers betalen ze zelfs meer dan externe partijen waaraan ook deeg wordt geleverd. De zaak werd gisteren voorgelegd aan de rechtbank in Nijmegen, die binnenkort uitspraak moet doen.

 

De advocaten van Bakker Bart wijzen de aantijgingen echter volledig van de hand. Ze stellen dat de franchisers niet meer voor hun deeg betalen en dat de huur binnen de afgesproken grenzen blijft: franchisenemers moeten maximaal 13 procent van hun omzet aan huurprijzen uitgeven. "De franchisenemers zijn bij de rechter op de verkeerde plek. Ze maken van een economisch probleem – lagere omzetten door de crisis – een juridisch probleem", stellen ze in De Gelderlander.

 

Op zijn toppunt had Bakker Bart 112 franchisewinkels, maar sindsdien is dat aantal teruggevallen tot 41. Volgens de franchisenemers is dat voor een groot stuk de fout van het bedrijf zelf.

Tags: