Frans Muller volgt Dick Boer op bij Ahold Delhaize | RetailDetail

Frans Muller volgt Dick Boer op bij Ahold Delhaize

Frans Muller volgt Dick Boer op bij Ahold Delhaize
Foto Ahold Delhaize

Dick Boer stopt op 1 juli als CEO bij Ahold Delhaize en zal het bedrijf verlaten. Deputy CEO Frans Muller volgt hem op. Dat meldt de retailer in een persbericht.

Geruchten bevestigd

Hiermee worden de eerdere geruchten over een mogelijke wissel aan de top dus bevestigd. Een structuur met twee CEO’s was op termijn niet wenselijk, en aangezien Frans Muller niet langer operationeel directeur ad interim is van de Amerikaanse activiteiten van de groep, heeft hij nu de handen vrij om de rol van CEO op zich te nemen.
 

Frans Muller heeft meer dan 20 jaar ervaring in retail en was sinds 24 juli 2016 Deputy CEO en Chief Integration Officer van Ahold Delhaize. Hij leidde Delhaize America ook op interim-basis van oktober 2016 tot januari 2018. Vóór de fusie tussen Ahold en Delhaize, was hij vanaf 2013 president en CEO van Delhaize Groep. Voordat hij bij Delhaize Groep kwam, was hij zeven jaar lid van de raad van bestuur van de Duitse retailer Metro AG en was hij vijf jaar lang CEO van Metro Cash & Carry.
 

Dick Boer zal nauw samenwerken met Frans Muller om de overgang vlot te laten verlopen, en blijft beschikbaar als adviseur voor het bedrijf tot midden 2019.


Ahold Delhaize maakt ook bekend dat Jan Hommen vanaf 11 april Mats Jansson opvolgt als voorzitter. De Belgen Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire stoppen als bestuurder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.

Heineken en Bavaria zoeken geluk buiten Europa

19/04/2018

Hoewel de Europese biermarkt het lastig blijft hebben, tekenen brouwerijgroepen Heineken en Bavaria groeiende omzetcijfers op. Bavaria haalde vorig jaar een recordomzet, bij Heineken steeg het volume in het voorbije kwartaal met 4,3%.

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.