FrieslandCampina sluit vestiging Genk

Shutterstock.com

FrieslandCampina kondigt een herstructurering van zijn kaasverpakkingsactiviteiten aan. Het bedrijf zal zijn vestiging in Genk sluiten. Daarbij verdwijnen 211 arbeidsplaatsen.

 

Overcapaciteit

Volgens FrieslandCampina is de herstructurering nodig om de concurrentiepositie van het bedrijf verder te versterken. Bovendien is er sprake van een overcapaciteit binnen de groep. In de toekomst wil de onderneming de kaasverpakkingsactiviteiten concentreren in Wolvega en Leerdam. De plannen kaderen in de onlangs aangekondigde versnelling van de ‘Our Purpose, Our Plan’-strategie en dragen bij aan een structurele vermindering van overcapaciteit en de aangekondigde besparingen.

 

Door de sluiting van de Yoko Cheese vestiging te Genk, verliezen 211 medewerker hun baan. Eind volgend jaar zou de site definitief gesloten worden. De betrokken medewerkers zijn over het plan geïnformeerd.

 

Besparingen

“In lijn met onze strategie zijn we continu op zoek naar manieren om onze positie verder te verbeteren met betrekking tot waardecreatie en kostenoptimalisatie. Dit doen we uiteraard na zorgvuldige afweging van alle belangen en met oog voor betrokken medewerkers. Ik besef dat het voornemen om afscheid te nemen van onze vestiging in Genk hard aankomt. Vanuit de onderneming zullen we in het geval van sluiting onze medewerkers ondersteunen bij het zoeken naar ander werk”, verklaart Hans Meeuwis, President FrieslandCampina.

 

In november kondigde het voedingsbedrijf al een zware besparingsronde aan. In totaal zouden daarbij zo’n 1.000 arbeidsplaatsen verdwijnen in Nederland, België en Duitsland.