FrieslandCampina sponsort vervoer voedselbanken

FrieslandCampina sponsort vervoer voedselbanken

FrieslandCampina Nederland dekt komende twee jaar alle logistieke kosten om zuivelproducten te verspreiden over lokale voedselbanken.

Nauwere samenwerking

Het bedrijf levert al een miljoen zuivelproducten per jaar aan de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken, maar verdiept deze samenwerking nu verder. Daarnaast wordt expertise op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteitsborging en gezonde voeding beschikbaar gesteld.

 

Bas van den Berg, managing director van FrieslandCampina is blij met de stap: "Het beschikbaar stellen van zuivelproducten met belangrijke voedingstoffen voor brede bevolkingsgroepen is een centrale doelstelling van onze organisatie. We kunnen nu nog meer mensen, die helaas gebruik moeten maken van een voedselbank, bereiken dan dat tot nu toe mogelijk was."

 

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Vereniging van Voedselbanken Nederland, waarbij 149 voedselbanken zijn aangesloten, helpt een 35.000 gezinnen door het verstrekken van voedselpakketten. Ruim 70 procent van deze consumenten is voedselonzeker, wat betekent dat deze mensen niet altijd de mogelijkheid hebben om voldoende of gezond en gevarieerd te eten.

Tags: