FrieslandCampina wil Chinese joint venture | RetailDetail

FrieslandCampina wil Chinese joint venture

FrieslandCampina wil Chinese joint venture

FrieslandCampina is in gesprekken met China Huishan Dairy Holdings over een joint venture voor kindervoeding. De beide producenten willen in China samen kindervoeding van hoge kwaliteit gaan produceren.

Eigen merken, Chinese melk

Bedoeling van de joint venture is dat beide bedrijven de handen in elkaar slaan op het vlak van productie, maar wel elk hun eigen merknamen blijven hanteren. Zo zal China Huishan Dairy Holdings de rauwe melk aanleveren, terwijl de twee voedingsproducenten gezamenlijk zullen produceren.


"Beide bedrijven zetten hun eigen bestaande kindervoedingsactiviteiten afzonderlijk voort. Als zodanig blijft Huishan haar eigen merken op de markt brengen. De productie van FrieslandCampina's merk Friso blijft exclusief in Nederland plaatsvinden. Ook blijft FrieslandCampina het zelf op de markt brengen", zegt het persbericht. Beide bedrijven werken al samen voor de productie van koffiecreamers.

 

In november van vorig jaar richtte FrieslandCampina, samen met Wageningen Universiteit & Researchcentrum en de China Agricultural University, nog de Sino-Dutch Dairy Development Centre op. Daarmee wil het de melkproductie, de veiligheid en de kwaliteitsniveaus in China verbeteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.