FrieslandCampina wil Chinese joint venture | RetailDetail

FrieslandCampina wil Chinese joint venture

FrieslandCampina wil Chinese joint venture

FrieslandCampina is in gesprekken met China Huishan Dairy Holdings over een joint venture voor kindervoeding. De beide producenten willen in China samen kindervoeding van hoge kwaliteit gaan produceren.

Eigen merken, Chinese melk

Bedoeling van de joint venture is dat beide bedrijven de handen in elkaar slaan op het vlak van productie, maar wel elk hun eigen merknamen blijven hanteren. Zo zal China Huishan Dairy Holdings de rauwe melk aanleveren, terwijl de twee voedingsproducenten gezamenlijk zullen produceren.


"Beide bedrijven zetten hun eigen bestaande kindervoedingsactiviteiten afzonderlijk voort. Als zodanig blijft Huishan haar eigen merken op de markt brengen. De productie van FrieslandCampina's merk Friso blijft exclusief in Nederland plaatsvinden. Ook blijft FrieslandCampina het zelf op de markt brengen", zegt het persbericht. Beide bedrijven werken al samen voor de productie van koffiecreamers.

 

In november van vorig jaar richtte FrieslandCampina, samen met Wageningen Universiteit & Researchcentrum en de China Agricultural University, nog de Sino-Dutch Dairy Development Centre op. Daarmee wil het de melkproductie, de veiligheid en de kwaliteitsniveaus in China verbeteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.