Fusie Ahold Delhaize in België nog steeds niet rond

Fusie Ahold Delhaize in België nog steeds niet rond

De fusie van het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize is in België nog altijd niet rond. Dat is het gevolg van een eis van de Belgische Mededingingsautoriteit, die wil dat er eerst acht winkels verkocht worden.

Onzekerheid bij werknemers

Die supermarkten, waaronder een aantal filialen van Albert Heijn in Antwerpen, zijn echter nog steeds niet verkocht, en dus kan de fusie in België niet afgerond worden. Albert Heijn wil ook geen commentaar geven over de verkopen.

 

“Ik kan alleen zeggen dat het proces loopt en dat we goed samenwerken met de Belgische Mededingingsautoriteit”, zegt Sally Herygers, woordvoerster van Albert Heijn in België. “We blijven investeren in al onze winkels, dus ook in de winkels die we moeten verkopen.” Het is niet duidelijk of er snel een oplossing uit de bus kan komen. Zo hebben Carrefour en Colruyt al aangegeven weinig interesse te hebben in een overname van één van filialen.

 

Bij de werknemers van de acht winkels neemt ondertussen de onzekerheid verder toe. Daarnaast wordt er geklaagd over het gebruik van interimkrachten, die een gebrek aan motivatie zouden tonen. “Groenten verdorren en vlees ligt soms tot na de vervaldatum in de winkelrekken”, zegt één van de werknemers van de winkels.