Fusie Haust en Bolletje niet toegestaan | RetailDetail

Fusie Haust en Bolletje niet toegestaan

Fusie Haust en Bolletje niet toegestaan

De fusie die Haust en Bolletje eind 2012 wilden aangaan en die door de kartelwaakhond ACM verboden, is nu ook door de rechtbank tegengehouden.

Te grote speler

De Autoriteit Consument & Markt besloot in 2012 dat de overname van Bolletje door Continental Bakeries, waartoe onder andere Haust behoort, niet mocht doorgaan. Samen zouden ze immers te veel van de Nederlandse beschuitmarkt in handen hebben gekregen en dat zou volgens ACM hebben kunnen leiden tot hogere prijzen.

 

Zowel Continental Bakeries als Bolletje stapten daarop naar de rechtbank. Ze pleitten dat ACM de verkeerde cijfers zou gebruikt hebben, waardoor het marktaandeel van Continental Bakeries schromelijk overschat werd. Volgens hen had de fusie kunnen en moeten doorgaan. De rechtbank van Rotterdam heeft nu echter besloten dat het verbod op de fusie terecht was en dat ACM wel degelijk de juiste cijfers heeft gebruikt.

 

Bolletje is ondertussen wel al overgenomen door het Duitse Borggreve. Dat het bedrijf toch is doorgegaan met de rechtszaak, zou een aanwijzing kunnen zijn dat Continental Bakeries en Borggreve/Bolletje ook het idee hadden om samen te gaan. Dat wordt binnen Bolletje echter ontkend. "Het bedrijf is nu in handen van Borggreve, en staat dus helemaal buiten de rechtszaak", zegt hoofd marketing Elbert Ricken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.