Fusie Haust en Bolletje niet toegestaan | RetailDetail

Fusie Haust en Bolletje niet toegestaan

Fusie Haust en Bolletje niet toegestaan

De fusie die Haust en Bolletje eind 2012 wilden aangaan en die door de kartelwaakhond ACM verboden, is nu ook door de rechtbank tegengehouden.

Te grote speler

De Autoriteit Consument & Markt besloot in 2012 dat de overname van Bolletje door Continental Bakeries, waartoe onder andere Haust behoort, niet mocht doorgaan. Samen zouden ze immers te veel van de Nederlandse beschuitmarkt in handen hebben gekregen en dat zou volgens ACM hebben kunnen leiden tot hogere prijzen.

 

Zowel Continental Bakeries als Bolletje stapten daarop naar de rechtbank. Ze pleitten dat ACM de verkeerde cijfers zou gebruikt hebben, waardoor het marktaandeel van Continental Bakeries schromelijk overschat werd. Volgens hen had de fusie kunnen en moeten doorgaan. De rechtbank van Rotterdam heeft nu echter besloten dat het verbod op de fusie terecht was en dat ACM wel degelijk de juiste cijfers heeft gebruikt.

 

Bolletje is ondertussen wel al overgenomen door het Duitse Borggreve. Dat het bedrijf toch is doorgegaan met de rechtszaak, zou een aanwijzing kunnen zijn dat Continental Bakeries en Borggreve/Bolletje ook het idee hadden om samen te gaan. Dat wordt binnen Bolletje echter ontkend. "Het bedrijf is nu in handen van Borggreve, en staat dus helemaal buiten de rechtszaak", zegt hoofd marketing Elbert Ricken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.