Futuristische Albert Heijn op komst in Brielle

Futuristische Albert Heijn op komst in Brielle

Albert Heijn is van plan om zijn huidige vestiging in Brielle om te ruilen voor een futuristische winkel: het nieuwe gebouw zal bestaan uit één laag en een deel van het gebouw zal vervaardigd worden uit Cortenstaal. Dit staal is vooral bekend vanwege zijn opvallende roestkleur. De samenstelling van het staal zorgt er nochtans net voor dat het zeer weerbestendig is en dat de corrosie van het staal sterk vertraagt wordt.

Toekomstgericht, op meerdere vlakken

Op het dak van de vestiging zal gras komen en drie huisjes, waarvan er één zal fungeren als kantine voor de werknemers van de supermarkt. De monumentencommissie van de gemeente Brielle is momenteel echter nog niet helemaal te vinden voor het ontwerp van de nieuwe supermarkt.

 

Op de nieuwe locatie zullen 35 parkeerplaatsen voorzien worden, met een oplaadplaats voor elektrische auto's en een biobrandstof-tankstation. Het lijkt er dus op dat Albert Heijn er alles aan doet om hun nieuwe vestiging compleet futureproof te maken.

 

De nieuwe locatie bevindt zich vlakbij een ondergrondse Jumbo, maar uitbater Hans de Vette ziet daar geen problemen in. Zo lang de nieuwe Albert Heijn niet groter wordt dan zijn Jumbo, gelooft hij dat de nabijheid van een andere winkel zelfs voordelig is voor de klanten van beide ketens.   (YVL)

Tags: