Galler hervat productie

Shutterstock.com

De Luikse chocolatier Galler gaat zijn volledig verwoeste fabriek in Vaux-sous-Chèvremont heropbouwen. Intussen is de productie wel hervat met de steun van enkele onderaannemers.

 

12 miljoen euro schade

In juli werd Galler zwaar getroffen door het noodweer: de fabriek, gelegen aan de Vesder, werd volledig vernield door de overstromingen. Ook de voorraden en grondstoffen gingen grotendeels verloren. De chocolatier schat de kosten voor de heropbouw van de site op 12 miljoen euro. CEO Salvatore Ianello klopte aan bij de bestaande aandeelhouders en de banken om de financiering rond te krijgen. Daarnaast komt drie miljoen euro van de verzekering.

 

Intussen is de productie tijdelijk verhuisd naar drie onderaannemers: Cavalier uit Eeklo, Fournipac uit Andenne en François Deremiens uit Prouvy. Het personeel van Galler maakt mee de overstap naar de verschillende locaties. "We zijn weer operationeel. We willen de tekorten wegwerken die eind september voor bepaalde producten zijn ontstaan", zegt Ianello in De Tijd.

 

Als de werkzaamheden volgens plan verlopen, keert Galler tegen de zomer van volgend jaar terug naar Vaux-sous-Chèvremont. De topman heeft ook overwogen om definitief weg te trekken uit de Vesdervallei, maar dat bleek uiteindelijk financieel niet haalbaar.