Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten | RetailDetail

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten
Shutterstock

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

 

Aardbeienseizoen

“Een fusie komt er voorlopig niet. Het was wellicht te vroeg voor beide partijen. BelOrta komt zelf ook uit een aantal fusies. We hebben besloten eerst te blijven werken aan heel concrete projecten en daar het beste van te maken. Wie weet leidt dat tot een bodem om een fusie opnieuw te bekijken”, zegt marketingmanager Jan Engelen van de veiling in Hoogstraten aan De Tijd. Het nieuws werd naar buiten gebracht bij het startschot van het nieuwe aardbeienseizoen bij de veiling in Hoogstraten.

 

BelOrta en de Coöperatie Hoogstraten zijn al de twee grootste veilingen in België en samen hadden ze een bedrijf gecreëerd met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. Het volledige Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen heeft een omzet van iets meer dan 900 miljoen euro. Voor BelOrta zou een volgende fusie alvast niets nieuws onder de zon zijn, want het is al het resultaat van de fusies van Mechelse Veilingen, Brava, Greenpartners, Veiling Borgloon en Veiling Haspengouw.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.