Geen kassiersters in nieuwe Albert Heijn | RetailDetail

Geen kassiersters in nieuwe Albert Heijn

Geen kassiersters in nieuwe Albert Heijn

Albert Heijn heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend, waar enkel nog gewerkt wordt met zelfscanners. Het gaat voorlopig om een proefproject, maar bij succes kunnen er binnenkort nog dergelijke vestigingen komen.

Meer plaats voor assortiment

Klanten kunnen in de nieuwe vestiging ofwel hun boodschappen al tijdens het shoppen scannen met een zelfscanner of hun smartphone, ofwel kunnen ze alles pas later scannen aan een 'Scan & Go'-kassa. Betalen is vervolgens enkel digitaal mogelijk. Door het gebrek aan kassiersters is het immers niet mogelijk om met wisselgeld te werken.

 

"Het is voor het eerst dat we alle drie de zelfscanmogelijkheden in één winkel combineren", zegt Cees van Vliet, directeur winkels & distributie bij Albert Heijn, aan Het Parool. "En het is de eerste supermarkt waar alleen gescand kan worden." Zelfscanning zorgt volgens Albert Heijn voor kortere wachtrijen en omdat er geen kassablokken moeten worden geïnstalleerd, is er meer ruimte voor het assortiment.

 

Albert Heijn wil het in de toekomst ook mogelijk maken om via de Appie-app zelf af te rekenen. De keten zegt zelf al een tijdje bezig te zijn met de ontwikkeling van die toepassing.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.