Geen kassiersters in nieuwe Albert Heijn

Geen kassiersters in nieuwe Albert Heijn

Albert Heijn heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend, waar enkel nog gewerkt wordt met zelfscanners. Het gaat voorlopig om een proefproject, maar bij succes kunnen er binnenkort nog dergelijke vestigingen komen.

Meer plaats voor assortiment

Klanten kunnen in de nieuwe vestiging ofwel hun boodschappen al tijdens het shoppen scannen met een zelfscanner of hun smartphone, ofwel kunnen ze alles pas later scannen aan een 'Scan & Go'-kassa. Betalen is vervolgens enkel digitaal mogelijk. Door het gebrek aan kassiersters is het immers niet mogelijk om met wisselgeld te werken.

 

"Het is voor het eerst dat we alle drie de zelfscanmogelijkheden in één winkel combineren", zegt Cees van Vliet, directeur winkels & distributie bij Albert Heijn, aan Het Parool. "En het is de eerste supermarkt waar alleen gescand kan worden." Zelfscanning zorgt volgens Albert Heijn voor kortere wachtrijen en omdat er geen kassablokken moeten worden geïnstalleerd, is er meer ruimte voor het assortiment.

 

Albert Heijn wil het in de toekomst ook mogelijk maken om via de Appie-app zelf af te rekenen. De keten zegt zelf al een tijdje bezig te zijn met de ontwikkeling van die toepassing.

Tags: