Geen kassiersters in nieuwe Albert Heijn | RetailDetail

Geen kassiersters in nieuwe Albert Heijn

Geen kassiersters in nieuwe Albert Heijn

Albert Heijn heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend, waar enkel nog gewerkt wordt met zelfscanners. Het gaat voorlopig om een proefproject, maar bij succes kunnen er binnenkort nog dergelijke vestigingen komen.

Meer plaats voor assortiment

Klanten kunnen in de nieuwe vestiging ofwel hun boodschappen al tijdens het shoppen scannen met een zelfscanner of hun smartphone, ofwel kunnen ze alles pas later scannen aan een 'Scan & Go'-kassa. Betalen is vervolgens enkel digitaal mogelijk. Door het gebrek aan kassiersters is het immers niet mogelijk om met wisselgeld te werken.

 

"Het is voor het eerst dat we alle drie de zelfscanmogelijkheden in één winkel combineren", zegt Cees van Vliet, directeur winkels & distributie bij Albert Heijn, aan Het Parool. "En het is de eerste supermarkt waar alleen gescand kan worden." Zelfscanning zorgt volgens Albert Heijn voor kortere wachtrijen en omdat er geen kassablokken moeten worden geïnstalleerd, is er meer ruimte voor het assortiment.

 

Albert Heijn wil het in de toekomst ook mogelijk maken om via de Appie-app zelf af te rekenen. De keten zegt zelf al een tijdje bezig te zijn met de ontwikkeling van die toepassing.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.