Gerommel binnen Nederlandse top Aldi | RetailDetail

Gerommel binnen Nederlandse top Aldi

Gerommel binnen Nederlandse top Aldi

Aan de basis van het recente ontslag van de inkoopdirectur van Aldi Nederland, Piet Vink, zou een intern conflict liggen. Huidig CEO Flor du Puy had immers de wind van voren gekregen van Vink en andere managers in het supermarktbedrijf, blijkt uit een rechtszaak.

Spanningen binnen management

"Autoritair, en misschien zelfs narcistisch", zo noemden voormalig aankoopdirecteur Piet Vink en zeven directeuren van verkoopbedrijven van Aldi Nederland de managementstijl van hun topman Flor du Puy in een brief aan de raad van bestuur van Aldi. Ze wilden daarmee het gedrag van de Nederlandse CEO hogerop aan de kaak stellen. Dat berichtte De Telegraaf zaterdag op basis van de rechtszaak die momenteel in Arnhem loopt over het ontslag van Vink.

 

De actie pakte voor Vink echter niet gunstig uit: als antwoord zou hij een uitnodiging hebben gekregen voor een aandeelhoudersvergadering, waarop zijn ontslag werd gevraagd. In de rechtszaak die daar nu op volgt, zal eind deze maand de hoogte van de ontslagvergoeding voor de ex-inkoopdirecteur worden vastgesteld. 

 

De zaak legt echter vooral het interne gerommel bij de harddiscountketen bloot: zeven van de negen verkoopdirecteuren van Aldi Nederland zouden het volgens De Telegraaf eens zijn met de beweringen van Vink. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd...

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.