Gerommel binnen Nederlandse top Aldi | RetailDetail

Gerommel binnen Nederlandse top Aldi

Gerommel binnen Nederlandse top Aldi

Aan de basis van het recente ontslag van de inkoopdirectur van Aldi Nederland, Piet Vink, zou een intern conflict liggen. Huidig CEO Flor du Puy had immers de wind van voren gekregen van Vink en andere managers in het supermarktbedrijf, blijkt uit een rechtszaak.

Spanningen binnen management

"Autoritair, en misschien zelfs narcistisch", zo noemden voormalig aankoopdirecteur Piet Vink en zeven directeuren van verkoopbedrijven van Aldi Nederland de managementstijl van hun topman Flor du Puy in een brief aan de raad van bestuur van Aldi. Ze wilden daarmee het gedrag van de Nederlandse CEO hogerop aan de kaak stellen. Dat berichtte De Telegraaf zaterdag op basis van de rechtszaak die momenteel in Arnhem loopt over het ontslag van Vink.

 

De actie pakte voor Vink echter niet gunstig uit: als antwoord zou hij een uitnodiging hebben gekregen voor een aandeelhoudersvergadering, waarop zijn ontslag werd gevraagd. In de rechtszaak die daar nu op volgt, zal eind deze maand de hoogte van de ontslagvergoeding voor de ex-inkoopdirecteur worden vastgesteld. 

 

De zaak legt echter vooral het interne gerommel bij de harddiscountketen bloot: zeven van de negen verkoopdirecteuren van Aldi Nederland zouden het volgens De Telegraaf eens zijn met de beweringen van Vink. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd...

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.