Gerommel binnen Nederlandse top Aldi

Gerommel binnen Nederlandse top Aldi

Aan de basis van het recente ontslag van de inkoopdirectur van Aldi Nederland, Piet Vink, zou een intern conflict liggen. Huidig CEO Flor du Puy had immers de wind van voren gekregen van Vink en andere managers in het supermarktbedrijf, blijkt uit een rechtszaak.

Spanningen binnen management

"Autoritair, en misschien zelfs narcistisch", zo noemden voormalig aankoopdirecteur Piet Vink en zeven directeuren van verkoopbedrijven van Aldi Nederland de managementstijl van hun topman Flor du Puy in een brief aan de raad van bestuur van Aldi. Ze wilden daarmee het gedrag van de Nederlandse CEO hogerop aan de kaak stellen. Dat berichtte De Telegraaf zaterdag op basis van de rechtszaak die momenteel in Arnhem loopt over het ontslag van Vink.

 

De actie pakte voor Vink echter niet gunstig uit: als antwoord zou hij een uitnodiging hebben gekregen voor een aandeelhoudersvergadering, waarop zijn ontslag werd gevraagd. In de rechtszaak die daar nu op volgt, zal eind deze maand de hoogte van de ontslagvergoeding voor de ex-inkoopdirecteur worden vastgesteld. 

 

De zaak legt echter vooral het interne gerommel bij de harddiscountketen bloot: zeven van de negen verkoopdirecteuren van Aldi Nederland zouden het volgens De Telegraaf eens zijn met de beweringen van Vink. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd...

 

Tags: