Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

De gesprekken tussen de Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann en diens belangrijkste concurrenten Edeka en ReWe over een overname van Tengelmann door Edeka zijn opnieuw op niets uitgedraaid. Tengelmann komt zo steeds dieper in de problemen.

Einde voor de keten dreigt

Het verhaal van Tengelmann is al enkele jaren aan de gang. Twee jaar geleden besloot het om al zijn filialen te verkopen aan Edeka, omdat het in financiële problemen was geraakt. Die deal werd echter niet goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteit, maar dat besluit werd dan weer teruggedraaid door de Duitse overheid. Daarna stapte concurrent ReWe naar de rechtbank om de deal tegen te houden, met succes.

 

Donderdag hebben Tengelmann, ReWe en Edeka dan nogmaals geprobeerd om een oplossing te zoeken voor de benarde situatie van Tengelmann, in een poging om toch nog zoveel mogelijk filialen en jobs te redden. Die gesprekken hebben echter opnieuw niets concreet opgeleverd.

 

ReWe wil dat alle filialen van Tengelmann worden verdeeld onder verschillende Duitse supermarktbedrijven, waarbij alle jobs zullen worden behouden. Dat laatste is immers een eis van de Duitse overheid. Bij Tengelmann zijn meer dan 15.000 werknemers aan de slag. Tengelmann van zijn kant wil enkel verder gaan als het bedrijf in zijn huidige vorm kan worden behouden. De top van het bedrijf dreigt er zelfs mee de stekker uit het bedrijf te trekken, als er geen oplossing wordt gevonden.