Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

De gesprekken tussen de Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann en diens belangrijkste concurrenten Edeka en ReWe over een overname van Tengelmann door Edeka zijn opnieuw op niets uitgedraaid. Tengelmann komt zo steeds dieper in de problemen.

Einde voor de keten dreigt

Het verhaal van Tengelmann is al enkele jaren aan de gang. Twee jaar geleden besloot het om al zijn filialen te verkopen aan Edeka, omdat het in financiële problemen was geraakt. Die deal werd echter niet goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteit, maar dat besluit werd dan weer teruggedraaid door de Duitse overheid. Daarna stapte concurrent ReWe naar de rechtbank om de deal tegen te houden, met succes.

 

Donderdag hebben Tengelmann, ReWe en Edeka dan nogmaals geprobeerd om een oplossing te zoeken voor de benarde situatie van Tengelmann, in een poging om toch nog zoveel mogelijk filialen en jobs te redden. Die gesprekken hebben echter opnieuw niets concreet opgeleverd.

 

ReWe wil dat alle filialen van Tengelmann worden verdeeld onder verschillende Duitse supermarktbedrijven, waarbij alle jobs zullen worden behouden. Dat laatste is immers een eis van de Duitse overheid. Bij Tengelmann zijn meer dan 15.000 werknemers aan de slag. Tengelmann van zijn kant wil enkel verder gaan als het bedrijf in zijn huidige vorm kan worden behouden. De top van het bedrijf dreigt er zelfs mee de stekker uit het bedrijf te trekken, als er geen oplossing wordt gevonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.