Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

De gesprekken tussen de Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann en diens belangrijkste concurrenten Edeka en ReWe over een overname van Tengelmann door Edeka zijn opnieuw op niets uitgedraaid. Tengelmann komt zo steeds dieper in de problemen.

Einde voor de keten dreigt

Het verhaal van Tengelmann is al enkele jaren aan de gang. Twee jaar geleden besloot het om al zijn filialen te verkopen aan Edeka, omdat het in financiële problemen was geraakt. Die deal werd echter niet goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteit, maar dat besluit werd dan weer teruggedraaid door de Duitse overheid. Daarna stapte concurrent ReWe naar de rechtbank om de deal tegen te houden, met succes.

 

Donderdag hebben Tengelmann, ReWe en Edeka dan nogmaals geprobeerd om een oplossing te zoeken voor de benarde situatie van Tengelmann, in een poging om toch nog zoveel mogelijk filialen en jobs te redden. Die gesprekken hebben echter opnieuw niets concreet opgeleverd.

 

ReWe wil dat alle filialen van Tengelmann worden verdeeld onder verschillende Duitse supermarktbedrijven, waarbij alle jobs zullen worden behouden. Dat laatste is immers een eis van de Duitse overheid. Bij Tengelmann zijn meer dan 15.000 werknemers aan de slag. Tengelmann van zijn kant wil enkel verder gaan als het bedrijf in zijn huidige vorm kan worden behouden. De top van het bedrijf dreigt er zelfs mee de stekker uit het bedrijf te trekken, als er geen oplossing wordt gevonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.