Green Protein Alliance wil meer plantaardige eiwitten in supermarkten

Green Protein Alliance wil meer plantaardige eiwitten in supermarkten

De Green Protein Alliance wil naar een groter aanbod van producten met meer plantaardige eiwitten in supermarkten en andere aanbieders. Initiatiefnemer Het Planeet stelt zijn plannen volgende week donderdag voor tijdens het eerste Nationale Green Protein Event.   

Naar betere balans dierlijk-plantaardig

De GPA wil Nederland helpen een gezonder evenwicht te brengen in de consumptie van plantaardig en dierlijk eiwit. Doel van de alliantie is dat die consumptie in 2025 (net als in 1960) in balans is: nu is immers 65% van de proteine van dierlijke herkomst en komt slechts 35% uit plantaardige bronnen.

 

De alliantie is een samenwerkingsverband van producenten en aanbieders zoals retailers, maaltijdboxleveranciers, het Voedingscentrum en Milieucentraal bestaat uit bijna twintig deelnemers.  Onder hen zijn verwerkende bedrijven van peulvruchten, wieren, algen, aardappel en rijst zoals Meatless, Ojah/Beeter, Tivall, Alpro, Solanic en Nutress.

 

GPA is een initiatief van Het Planeet, de branche-organisatie voor duurzame eiwitten, en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.