Greenyard ziet omzet en winst stijgen

Greenyard profiteert van corona
Beeld: Shutterstock

Greenyard draait op volle toeren: de omzet is sterk gestegen door de grote coronadrukte en ook de winst gaat erop vooruit. Dat meldt de groenteverwerker in een tussentijdse update.

 

Sterke groei

Groenten- en fruitverwerker Greenyard blijft op volle toeren draaien tijdens de coronacrisis, laat het bedrijf weten in een tussentijdse Covid-update. "De snelheid, transparantie en efficiëntie van het partnermodel in het bijzonder, stellen Greenyard, haar partners en haar telers in staat om een sterke keten in stand te houden", klinkt het met enige trots.

 

De vraag is sterk gestegen sinds de coronacrisis, en hoewel ook de kosten omhoog zijn gegaan (naar eigen zeggen door hogere aankoop-, transport- en verwerkingskosten) zal de winst mee de lucht in gaan. Eerder ging Greenyard uit van een operationele winst (EBITDA) tussen de 88 en 93 miljoen euro, maar dat zou nu nog 1,5 à 2 miljoen euro hoger uitkomen. 

 

Transformatie zet door

De winststijging zou niettemin vooral te danken zijn aan Greenyards transformatie, die zich ondertussen doorzet. Er wordt gewerkt aan de revitalisering van volumes en marges, het stroomlijnen en effectiever maken van de organisatie, een strikt kostenbeheer en operationele efficiëntieverbeteringen in onder andere logistiek, aldus de directie.

 

De totale jaaromzet zal naar verwachting net boven de vier miljard euro eindigen. Voor de coronacrisis uitbrak, werd een omzetgroei van 2,4% opgetekend. De nettoschuld is ook al met 25 miljoen euro verlaagd, ondanks het feit dat een aantal geplande desinvesteringen nog niet zijn kunnen doorgaan.