Groentespecialist Van Oers United wordt onderdeel Priméale

Groentespecialist Van Oers United wordt onderdeel Priméale

Van Oers United in Ridderkerk wordt onderdeel van Priméale, de groentendivisie van Agrial. Deze Franse coöperatieve onderneming is met het merk Florette Europees marktleider in verse groenten en salades voor retail en foodservice.

Assortiment uitgebreid

Van Oers wordt met de overname eveneens een Europese marktleider op het gebied van verse groenten. Deze transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in beide landen.

 

Agrial kan met de overname de internationale positie versterken in Nederland, Scandinavië, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het assortiment wordt tevens uitgebreid met peulvruchten, spruiten, bosuien, radijs en suikermaïs en verder wordt de beschikbaarheid van producten jaarrond gegarandeerd, dankzij productie- en verwerkingslocaties in Nederland, Marokko en Senegal.

 

Florette groenten en salades

Agrial is de vijfde grootste coöperatieve onderneming in de agrarische en voedselverwerkende industrie in Frankrijk. De omzet bedroeg vorig jaar 4,2 miljard euro. De groentendivisie van Agrial is Europees marktleider in retail en foodservice voor verse groenten, met het merk Florette voor kant-en-klare groenten en salades en merknaam Priméale voor onbewerkte groenten.

 

Priméale produceert, verpakt en verhandelt verse groenten. De voorraden zijn afkomstig van 10 productiegebieden en 25 verwerkingslocaties in Frankrijk, Spanje en Portugal. Priméale verkoopt producten aan grote retailers en horeca en behaalde een jaaromzet van 350 miljoen euro in 2014.

 

Van Oers United is een vollegrond- en vruchtgroentespecialist met een wereldwijd netwerk aan leveranciers, waaronder eigen productielocaties in Nederland, Marokko en Senegal. Het bedrijf verkoopt aan grote retailers, groothandels en foodservice-bedrijven in ruim 15 Europese landen. De jaaromzet was vorig jaar 245 miljoen euro in 2014.

Tags: