Grolsch gaat verbruik door zwangere vrouwen, jeugd en chauffeurs afraden | RetailDetail

Grolsch gaat verbruik door zwangere vrouwen, jeugd en chauffeurs afraden

Grolsch gaat verbruik door zwangere vrouwen, jeugd en chauffeurs afraden

Grolsch gaat vanaf 1 januari 2014 waarschuwingslabels op zijn verpakkingen plakken. Zo zullen zwangere vrouwen en chauffeurs gewaarschuwd worden tegen het gebruik van alcohol, maar zal er ook een logo komen dat waarschuwt voor drankgebruik door minderjarigen.

"Eerste Nederlandse bierbrouwer"

Grolsch clauimt de eerste Nederlandse bierbrouwer te zijn die dergelijke logo's op zijn verpakkingen zal plaatsen. Naast de logo's, die er uit zien als verbodsborden, zal ook een verwijzing aanwezig zijn naar de website van Talking Alcohol voor meer informatie over de effecten van alcohol op het lichaam. Grolsch wil zo het bewustwordingsproces rond verantwoord alcoholgebruik een duwtje in de rug geven.

 

De waarschuwingen op de etiketten vallen samen met de nieuwe wet, die de leeftijdsgrens voor alcoholconsumptie optrekt van 16 jaar naar 18 jaar. Grolsch grijpt die wijziging nu aan om meer op de gevaren van alcohol te wijzen. De logo's komen ook op verpakkingen van andere biermerken van SABMiller Europe, het moederbedrijf van Grolsch. Dat deed onlangs enkele toezeggingen op dat vlak aan het European Alcohol and Health Forum.

 

"We willen graag dat onze consumenten op verantwoorde wijze genieten van onze bieren. We zetten ons daarom actief in om verantwoord alcoholgebruik te stimuleren en alcoholmisbruik tegen te gaan. Met deze educatieve logo's willen we laten zien dat we daadwerkelijk onze verantwoordelijkheid nemen. Geen woorden, maar daden", zegt algemeen directeur Tom Verhaegen.

 

"We willen consumenten eraan herinneren dat ons bier niet bedoeld is voor minderjarigen, voor zwangere vrouwen en voor actieve deelname in het verkeer. Verantwoord alcoholgebruik heeft alles te maken met een bewustwordingsproces, daar blijven we ons voor inzetten", besluit de Grolsch-topman.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.