Groothandelsbedrijf Kruidenier opgesplitst | RetailDetail

Groothandelsbedrijf Kruidenier opgesplitst

Groothandelsbedrijf Kruidenier opgesplitst

De curator van Kruidenier Foodservices ziet geen mogelijkheid voor een volledige doorstart van de onderneming en streeft er daarom naar om de vestigingen van het vorige week failliet verklaarde groothandelsbedrijf los te verkopen.

Weinig overlevingskansen

Zelfs een doorstart met losse winkels zal echter niet simpel worden, menen verschillende media: klanten van Kruidenier zijn de afgelopen periode immers massaal overgestapt naar concurrenten. Ook alle personeelsleden van Kruidenier Foodservices hebben inmiddels hun ontslag aangezegd gekregen.

 

Wel lijkt de verkoop van de vestiging in Meppel aan een groep investeerders een lichtpuntje te vormen: die gaat een doorstart maken onder de naam Verscentrum Noord. Kruidenier had de Meppelse groothandel - toen onder de naam Ter Wal - in oktober 2012 vorig jaar vanuit een faillissement gekocht. Volgens het blad Out of Home Shops zou het door Kruidenier opgestarte nieuwe concept voor rijdende winkels wel onder de nieuwe eigenaren overeind blijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.