Groothandelsbedrijf Kruidenier opgesplitst | RetailDetail

Groothandelsbedrijf Kruidenier opgesplitst

Groothandelsbedrijf Kruidenier opgesplitst

De curator van Kruidenier Foodservices ziet geen mogelijkheid voor een volledige doorstart van de onderneming en streeft er daarom naar om de vestigingen van het vorige week failliet verklaarde groothandelsbedrijf los te verkopen.

Weinig overlevingskansen

Zelfs een doorstart met losse winkels zal echter niet simpel worden, menen verschillende media: klanten van Kruidenier zijn de afgelopen periode immers massaal overgestapt naar concurrenten. Ook alle personeelsleden van Kruidenier Foodservices hebben inmiddels hun ontslag aangezegd gekregen.

 

Wel lijkt de verkoop van de vestiging in Meppel aan een groep investeerders een lichtpuntje te vormen: die gaat een doorstart maken onder de naam Verscentrum Noord. Kruidenier had de Meppelse groothandel - toen onder de naam Ter Wal - in oktober 2012 vorig jaar vanuit een faillissement gekocht. Volgens het blad Out of Home Shops zou het door Kruidenier opgestarte nieuwe concept voor rijdende winkels wel onder de nieuwe eigenaren overeind blijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.