Grootste moutfabriek ter wereld komt in Antwerpen | RetailDetail

Grootste moutfabriek ter wereld komt in Antwerpen

Grootste moutfabriek ter wereld komt in Antwerpen

De moutfabriek van Boortmalt in Antwerpen wordt binnenkort uitgebreid met een vierde vestiging, waardoor de totale capaciteit van de site toeneemt tot 470.000 ton. Zo krijgt de Scheldestad de grootste moutfabriek ter wereld.

100 miljoen euro

De fabriek van Boortmalt in Antwerpen is één van de tien vestigingen van de Franse coöperatieve Axéréal, die samen 1,1 miljoen ton aan mout per jaar produceren. Die mout wordt gebruikt als grondstof voor bier en whisky. De reden voor de uitbreiding in Antwerpen is de stijgende vraag in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De mout die in Antwerpen wordt geproduceerd, wordt grotendeels geëxporteerd naar die gebieden.

 

Naast de uitbreiding van de capaciteit komt er ook een onderzoekscentrum, goed voor 15 extra arbeidsplaatsen. Het onderzoekscentrum zal dienst doen voor de hele groep en wordt gebruikt om onder meer de productie te kunnen afstemmen op lokale producten, zoals bijvoorbeeld cassave in Afrika. De bouwwerken voor de uitbreiding zijn al aangevat en moeten in juli 2018 afgerond zijn. Samen met nog een andere nieuwe vestiging in Ethiopië wordt er voor honderd miljoen euro geïnvesteerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.