Grootste moutfabriek ter wereld komt in Antwerpen

Grootste moutfabriek ter wereld komt in Antwerpen

De moutfabriek van Boortmalt in Antwerpen wordt binnenkort uitgebreid met een vierde vestiging, waardoor de totale capaciteit van de site toeneemt tot 470.000 ton. Zo krijgt de Scheldestad de grootste moutfabriek ter wereld.

100 miljoen euro

De fabriek van Boortmalt in Antwerpen is één van de tien vestigingen van de Franse coöperatieve Axéréal, die samen 1,1 miljoen ton aan mout per jaar produceren. Die mout wordt gebruikt als grondstof voor bier en whisky. De reden voor de uitbreiding in Antwerpen is de stijgende vraag in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De mout die in Antwerpen wordt geproduceerd, wordt grotendeels geëxporteerd naar die gebieden.

 

Naast de uitbreiding van de capaciteit komt er ook een onderzoekscentrum, goed voor 15 extra arbeidsplaatsen. Het onderzoekscentrum zal dienst doen voor de hele groep en wordt gebruikt om onder meer de productie te kunnen afstemmen op lokale producten, zoals bijvoorbeeld cassave in Afrika. De bouwwerken voor de uitbreiding zijn al aangevat en moeten in juli 2018 afgerond zijn. Samen met nog een andere nieuwe vestiging in Ethiopië wordt er voor honderd miljoen euro geïnvesteerd.