Groupe Mestdagh opent eerste Carrefour market in Luxemburg | RetailDetail

Groupe Mestdagh opent eerste Carrefour market in Luxemburg

Groupe Mestdagh opent eerste Carrefour market in Luxemburg
Carrefour Groupe Mestdagh

Groupe Mestdagh breidt zijn actieradius in het zuiden van het land verder uit en opende gisteren een eerste Carrefour market in de provincie Luxemburg. 

Franchisenemers

De supermarkt van 1500 m² bevindt zich op een nieuw retailpark ontwikkeld door Groep Vanhee, aan de drukke Avenue de Bouillon in Libramont. Ook onder andere non-fooddiscountketen Extra heeft daar de deuren geopend. Verderop in de stad zijn Aldi, Lidl, Colruyt, Delhaize en Intermarché al actief, net als Action en Trafic. 

 

De Carrefour market wordt uitgebaat door het echtpaar Henrion - Sprumont en hun zoon. Zoals alle supermarkten van Groupe Mestdagh legt deze winkel de nadruk op de versafdelingen en voert hij een groot aandeel lokale producten. De opening creëert een twintigtal jobs. 

 

Groupe Mestdagh, met hoofdzetel in Gosselies, is masterfranchisenemer voor het enseigne Carrefour market in het zuiden van het land. De groep baat 83 winkels, uit waarvan de meeste zich in Wallonië bevinden, maar ook in Brussel en zelfs enkele in Vlaanderen (Tienen, Aarschot en Sint-Truiden). 31 verkooppunten worden door zelfstandige franchisenemers uitgebaat. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.