Groupe Mestdagh opent eerste Carrefour market in Luxemburg | RetailDetail

Groupe Mestdagh opent eerste Carrefour market in Luxemburg

Groupe Mestdagh opent eerste Carrefour market in Luxemburg
Carrefour Groupe Mestdagh

Groupe Mestdagh breidt zijn actieradius in het zuiden van het land verder uit en opende gisteren een eerste Carrefour market in de provincie Luxemburg. 

Franchisenemers

De supermarkt van 1500 m² bevindt zich op een nieuw retailpark ontwikkeld door Groep Vanhee, aan de drukke Avenue de Bouillon in Libramont. Ook onder andere non-fooddiscountketen Extra heeft daar de deuren geopend. Verderop in de stad zijn Aldi, Lidl, Colruyt, Delhaize en Intermarché al actief, net als Action en Trafic. 

 

De Carrefour market wordt uitgebaat door het echtpaar Henrion - Sprumont en hun zoon. Zoals alle supermarkten van Groupe Mestdagh legt deze winkel de nadruk op de versafdelingen en voert hij een groot aandeel lokale producten. De opening creëert een twintigtal jobs. 

 

Groupe Mestdagh, met hoofdzetel in Gosselies, is masterfranchisenemer voor het enseigne Carrefour market in het zuiden van het land. De groep baat 83 winkels, uit waarvan de meeste zich in Wallonië bevinden, maar ook in Brussel en zelfs enkele in Vlaanderen (Tienen, Aarschot en Sint-Truiden). 31 verkooppunten worden door zelfstandige franchisenemers uitgebaat. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.