Haagse consumenten bestellen groenten van het dak

Haagse consumenten bestellen groenten van het dak

Haagse consumenten bestellen groenten van het dak

Consumenten in Den Haag kunnen vanaf komende maand groenten van het dak bestellen. De producten zijn geoogst op de stadsboerderij van Urban Farmers in de Hofstad.

 

Vers bestellen en ophalen

Klanten kunnen de Fresh Weekly Baskets met groenten, fruit en verse vis vanaf dan online bestellen en ophalen bij een van de afhaalpunten in Den Haag. Urban Farmers levert tot nu toe voornamelijk versproducten aan lokale restaurants en catering.

 

De stadsboerderij van Urban Farmers bevindt zich op het dak van het voormalige Philips-gebouw De Schilde. De kas op het dak is nu bijna drie maanden in bedrijf en moet straks jaarlijks 60 ton duurzaam geproduceerde groenten en fruit opleveren. Uit de kweekbassins op de zesde etage moet ook nog eens 20 ton tilapia-vis komen.

 

Op de boerderij is bovendien ruimte voor het verwerken en verpakken van de producten. Ook is er ruimte voor rondleidingen en evenementen.

 

Grootste commerciële stadsboerderij van Europa

Urban Farmers, opgericht door Roman Gaus, kwam afgelopen mei naar Den Haag. De stadsboerderij op het dak van De Schilde is met 1900 vierkante meter productieruimte naar eigen zeggen de grootste commerciële stadsboerderij van Europa. Urban Farmers is van plan om ook in andere Nederlandse steden stadsboerderijen te beginnen.  

 

De organisatie heeft al stadsboerderijen in Basel, Zurich en Berlijn en werkt in de Verenigde Staten aan projecten voor stadsboerderijen in de grote steden aan de oostkust.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.