Haagse consumenten bestellen groenten van het dak

Haagse consumenten bestellen groenten van het dak

Consumenten in Den Haag kunnen vanaf komende maand groenten van het dak bestellen. De producten zijn geoogst op de stadsboerderij van Urban Farmers in de Hofstad.

 

Vers bestellen en ophalen

Klanten kunnen de Fresh Weekly Baskets met groenten, fruit en verse vis vanaf dan online bestellen en ophalen bij een van de afhaalpunten in Den Haag. Urban Farmers levert tot nu toe voornamelijk versproducten aan lokale restaurants en catering.

 

De stadsboerderij van Urban Farmers bevindt zich op het dak van het voormalige Philips-gebouw De Schilde. De kas op het dak is nu bijna drie maanden in bedrijf en moet straks jaarlijks 60 ton duurzaam geproduceerde groenten en fruit opleveren. Uit de kweekbassins op de zesde etage moet ook nog eens 20 ton tilapia-vis komen.

 

Op de boerderij is bovendien ruimte voor het verwerken en verpakken van de producten. Ook is er ruimte voor rondleidingen en evenementen.

 

Grootste commerciële stadsboerderij van Europa

Urban Farmers, opgericht door Roman Gaus, kwam afgelopen mei naar Den Haag. De stadsboerderij op het dak van De Schilde is met 1900 vierkante meter productieruimte naar eigen zeggen de grootste commerciële stadsboerderij van Europa. Urban Farmers is van plan om ook in andere Nederlandse steden stadsboerderijen te beginnen.  

 

De organisatie heeft al stadsboerderijen in Basel, Zurich en Berlijn en werkt in de Verenigde Staten aan projecten voor stadsboerderijen in de grote steden aan de oostkust.