Haagse consumenten bestellen groenten van het dak

Haagse consumenten bestellen groenten van het dak

Haagse consumenten bestellen groenten van het dak

Consumenten in Den Haag kunnen vanaf komende maand groenten van het dak bestellen. De producten zijn geoogst op de stadsboerderij van Urban Farmers in de Hofstad.

 

Vers bestellen en ophalen

Klanten kunnen de Fresh Weekly Baskets met groenten, fruit en verse vis vanaf dan online bestellen en ophalen bij een van de afhaalpunten in Den Haag. Urban Farmers levert tot nu toe voornamelijk versproducten aan lokale restaurants en catering.

 

De stadsboerderij van Urban Farmers bevindt zich op het dak van het voormalige Philips-gebouw De Schilde. De kas op het dak is nu bijna drie maanden in bedrijf en moet straks jaarlijks 60 ton duurzaam geproduceerde groenten en fruit opleveren. Uit de kweekbassins op de zesde etage moet ook nog eens 20 ton tilapia-vis komen.

 

Op de boerderij is bovendien ruimte voor het verwerken en verpakken van de producten. Ook is er ruimte voor rondleidingen en evenementen.

 

Grootste commerciële stadsboerderij van Europa

Urban Farmers, opgericht door Roman Gaus, kwam afgelopen mei naar Den Haag. De stadsboerderij op het dak van De Schilde is met 1900 vierkante meter productieruimte naar eigen zeggen de grootste commerciële stadsboerderij van Europa. Urban Farmers is van plan om ook in andere Nederlandse steden stadsboerderijen te beginnen.  

 

De organisatie heeft al stadsboerderijen in Basel, Zurich en Berlijn en werkt in de Verenigde Staten aan projecten voor stadsboerderijen in de grote steden aan de oostkust.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.