Hajé opent streeksupermarkt aan de A27 | RetailDetail

Hajé opent streeksupermarkt aan de A27

Hajé opent streeksupermarkt aan de A27

Hajé opent aan de A27 bij Nieuwegein een nieuwe streeksupermarkt met restaurant. De vestiging belooft alleen lokale, biologische en duurzame producten te verkopen.

Uniek concept

De nieuwe supermarkt is een samenwerking tussen het supermarkt- en restaurantconcern Hajé en tientallen lokale boeren. In de winkel staat bij elk artikel dan ook welke producent er verantwoordelijk voor is.


Hajé noemt het concept 'uniek' en wil een brug slaan tussen de snelweg en het achterland. "Het brengt de snelweggebruiker tot een verrassende beleving van kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid en draagt op die manier bij aan de versterking van de regionale economie, het milieu en het landschap." Wel hoopt eigenaar Hajé de Jager nog op medewerking vanuit de overheid zodat de locatie ook vanaf de snelweg beter zichtbaar wordt. Hij kijkt bijvoorbeeld uit naar toestemming voor een aanduidingsmast.


Het nieuwe filliaal ligt bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Om meer recreanten aan te trekken, biedt het bedrijf ook kano's en fietsen aan. Bij mooi weer kunnen klanten hun maaltijd ook opeten op een groot terras.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.