Hajé opent streeksupermarkt aan de A27 | RetailDetail

Hajé opent streeksupermarkt aan de A27

Hajé opent streeksupermarkt aan de A27

Hajé opent aan de A27 bij Nieuwegein een nieuwe streeksupermarkt met restaurant. De vestiging belooft alleen lokale, biologische en duurzame producten te verkopen.

Uniek concept

De nieuwe supermarkt is een samenwerking tussen het supermarkt- en restaurantconcern Hajé en tientallen lokale boeren. In de winkel staat bij elk artikel dan ook welke producent er verantwoordelijk voor is.


Hajé noemt het concept 'uniek' en wil een brug slaan tussen de snelweg en het achterland. "Het brengt de snelweggebruiker tot een verrassende beleving van kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid en draagt op die manier bij aan de versterking van de regionale economie, het milieu en het landschap." Wel hoopt eigenaar Hajé de Jager nog op medewerking vanuit de overheid zodat de locatie ook vanaf de snelweg beter zichtbaar wordt. Hij kijkt bijvoorbeeld uit naar toestemming voor een aanduidingsmast.


Het nieuwe filliaal ligt bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Om meer recreanten aan te trekken, biedt het bedrijf ook kano's en fietsen aan. Bij mooi weer kunnen klanten hun maaltijd ook opeten op een groot terras.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.