Hawaiian Poké Bowl wil dit jaar 50 restaurants

Shutterstock

Hawaiian Poké Bowl, een jonge Antwerpse restaurantketen voor ‘poké bowls’, wil dit jaar zowat elke week een nieuwe vestiging openen en zo eind dit jaar op liefst vijftig restaurants uitkomen. De initiatiefnemers kijken ook al verlekkerd naar het buitenland.

 

Weldra Genk en Luik

Hawaiian Poké Bowl is twee jaar terug gesticht in Antwerpen en is inmiddels uitgegroeid tot een keten van restaurants – of pokéshops – die ook Hasselt en Leuven bedient. Hun poké bowls, een gerecht uit Hawaï met rijst en rauwe vis, is dan ook de foodhype van het moment, en op die trend wil de formule volop inzetten. 

 

Tegen het einde van dit jaar moeten er al vijftig vestigingen zijn, vertrouwen de oprichters toe aan Trends. Om die ambitie waar te maken, breidt de keten razendsnel uit: in januari alleen al gingen de deuren van twee nieuwe vestigingen open, met name in Mechelen en Gent. Als volgende steden staan Genk en Luik op de planning.

 

Buitenlandse plannen

Ook van vestigingen in het buitenland is al sprake: het oprichterstrio ging een joint venture aan met twee niet nader genoemde investeerders voor een internationale uitrol. In het binnenland zoekt de formule eveneens financiële investeerders, die de ondernemers evenwel niet wensen te betrekken in het dagelijkse management. Die touwtjes willen de drie oprichters nog strak in eigen handen houden.

 

Om de uniformiteit in de restaurants te kunnen garanderen en kosten te besparen, werkt Hawaiian Poké Bowl bijvoorbeeld met een preparatiekeuken in de buurt van Antwerpen. Daar worden alle ingrediënten voorbereid en verdeeld onder de vestigingen. De restaurants zelf, waar gemiddeld 300 tot 400 bowls per dag worden bereid, hebben zo geen eigen keuken nodig.