Heineken dankt warm weer voor goede resultaten

Heineken dankt warm weer voor goede resultaten

De Nederlandse brouwerijgroep Heineken heeft in het derde kwartaal beter dan verwachte resultaten gehaald. Dat heeft het bedrijf voor een groot stuk te danken aan de warme zomer in Europa, die de verkoop van bier omhoog stuwde.

Groei ver boven verwachtingen

Heineken haalde in het derde kwartaal een omzet van 5,5 miljard euro, liefst 7,5% meer dan een jaar eerder en een flink stuk hoger dan de verwachtingen van analisten, die een omzetstijging van 3,9% hadden voorspeld. Ook het volume groeide met 5,4%, terwijl analisten een groei van slechts 2,6% hadden voorzien.

 

Die sterke groei is voor een deel te danken aan het warme weer in Europa tijdens de zomer, maar ook in Noord- en Zuid-Amerika en in Azië was er sprake van groei. In Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa stagneerde de verkoop.

 

In de eerste negen maanden van het jaar samen maakte Heineken een nettowinst van 1,78 miljard euro. Vorig jaar strandde het nog op 1,09 miljard euro voor dezelfde periode.

 

Heineken zegt wel te stoppen met het inkoopprogramma van eigen aandelen. Het was de bedoeling dat het voor een totaal van 750 miljoen euro aan aandelen ging terugkopen, maar het besluit nu te stoppen bij een bedrag van 365 miljoen euro. Heineken wil nu meer geld gaan steken in overnames: zo telde het onlangs 700 miljoen euro neer voor een meerderheidsbelang in het Jamaicaanse Desnoes & Geddes.

Tags: