Heineken fuseert Belgische activiteiten

De Nederlandse drankgigant Heineken brengt zijn drie Belgische entiteiten (Brouwerijen Alken-Maes, Cidrerie Stassen en Mouterij Albert) samen onder één dak. Doel van de fusie is om sterker te staan op de Belgische en internationale markt en de managementstructuur vereenvoudigen.

 

300 miljoen euro omzet

Alken-Maes (bekend van onder meer Maes, Cristal, Affligem, Mort Subite, Hapkin, Strongbow en Desperados) fuseert met Cidrerie Stassen uit het Luikse Aubel en met Mouterij Albert uit Ruisbroek. De drie bedrijven maken nu al deel uit van Heineken in België, maar zullen vanaf 1 juli samen de nieuwe onderneming Alken-Maes NV vormen. Het fusiebedrijf zal een jaaromzet draaien van 300 miljoen euro en meer dan 600 medewerkers tellen.

 

"De fusie ligt in lijn met het bestuursmodel van Heineken in andere landen", zegt CEO Edwin Botterman. "Door de drie bedrijven samen te brengen binnen één entiteit, wordt hun positie versterkt. Alken-Maes NV steunt op drie sterke, complementaire pilaren. Dat is ook nodig want de brouwerijen, de cidrerie en de mouterij opereren op zeer concurrentiële en volwassen markten."