Helft Lidl-winkels blijft ook vandaag dicht | RetailDetail

Helft Lidl-winkels blijft ook vandaag dicht

Helft Lidl-winkels blijft ook vandaag dicht
© defotoberg / Shutterstock.com

Zowat de helft van de Belgische vestigingen van Lidl blijft vandaag dicht, omdat directie en vakbonden het niet eens raken over maatregelen die de werkdruk moeten verlagen. Deze namiddag volgt een nieuwe verzoeningspoging.

 

Het ongenoegen bij de Duitse discounter is niet nieuw: begin deze maand was er al een eerste lokale staking in West-Vlaanderen, waarmee de vakbonden "het schrikbewind in de regio" wilden aankaarten. Op 11 april volgde dan een nationale stakingsaanzegging, omdat de directie - volgens de christelijke vakbond LBC-NVK - geen oplossingen aanbracht op een verzoeningsvergadering na de West-Vlaamse staking.

 

Woensdag begon die nationale staking dan effectief: 79 (vooral Limburgse) vestigingen hielden de deuren gesloten. Gisteren breidde dat aantal al uit naar 128 (tot zelfs 147, volgens andere bronnen), die ook vandaag de deuren gesloten zouden houden. De woelige situatie werd er niet beter op toen de christelijke vakbond de directie ervan beschuldigde dat ze filiaalmanagers onder druk zou zetten om stakers te ontslaan, al ontkent die dat stellig.

 

Het vervolg op de onderhandelingen, dat eerst gepland stond voor half mei, is alvast vervroegd tot vanmiddag om 14u. Het valt maar af te wachten of de vakbonden, die de eerdere voorstellen van de directie ruimschoots onvoldoende vonden, nu wel akkoord zullen gaan met de maatregelen die de directie op tafel zal leggen om de werkdruk te verminderen. Gebeurt dat niet, dreigen de vakbonden alvast met een verdere uitbreiding van de acties.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.