Helft Lidl-winkels blijft ook vandaag dicht | RetailDetail

Helft Lidl-winkels blijft ook vandaag dicht

Helft Lidl-winkels blijft ook vandaag dicht
© defotoberg / Shutterstock.com

Zowat de helft van de Belgische vestigingen van Lidl blijft vandaag dicht, omdat directie en vakbonden het niet eens raken over maatregelen die de werkdruk moeten verlagen. Deze namiddag volgt een nieuwe verzoeningspoging.

 

Het ongenoegen bij de Duitse discounter is niet nieuw: begin deze maand was er al een eerste lokale staking in West-Vlaanderen, waarmee de vakbonden "het schrikbewind in de regio" wilden aankaarten. Op 11 april volgde dan een nationale stakingsaanzegging, omdat de directie - volgens de christelijke vakbond LBC-NVK - geen oplossingen aanbracht op een verzoeningsvergadering na de West-Vlaamse staking.

 

Woensdag begon die nationale staking dan effectief: 79 (vooral Limburgse) vestigingen hielden de deuren gesloten. Gisteren breidde dat aantal al uit naar 128 (tot zelfs 147, volgens andere bronnen), die ook vandaag de deuren gesloten zouden houden. De woelige situatie werd er niet beter op toen de christelijke vakbond de directie ervan beschuldigde dat ze filiaalmanagers onder druk zou zetten om stakers te ontslaan, al ontkent die dat stellig.

 

Het vervolg op de onderhandelingen, dat eerst gepland stond voor half mei, is alvast vervroegd tot vanmiddag om 14u. Het valt maar af te wachten of de vakbonden, die de eerdere voorstellen van de directie ruimschoots onvoldoende vonden, nu wel akkoord zullen gaan met de maatregelen die de directie op tafel zal leggen om de werkdruk te verminderen. Gebeurt dat niet, dreigen de vakbonden alvast met een verdere uitbreiding van de acties.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.