Helft meer bestellingen bij Takeaway.com | RetailDetail

Helft meer bestellingen bij Takeaway.com

Helft meer bestellingen bij Takeaway.com
Shutterstock

In het eerste kwartaal van 2017 heeft Takeaway.com de helft meer bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. In Nederland en Duitsland was er een mooie groei, maar het waren toch de andere markten die de grootste sprong maakten.

Investeringen opdrijven

In totaal verwerkte Takeaway.com in het eerste kwartaal 15,8 miljoen bestellingen, 47% meer dan een jaar eerder. In Nederland was er sprake van een groei van 31%, terwijl dat in Duitsland 47% was. Op de andere markten, waaronder België, groeide Takeaway.com met 79%. Dat was wel deels te danken aan overnames, zoals die van de Belgische activiteiten van Just Eat Benelux. Langs de andere kant werden de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk in augustus van vorig jaar dan weer stopgezet.

 

“In het eerste kwartaal van 2017 heeft Takeaway.com zijn groeistrategie kunnen doorzetten. Het bedrijf heeft zijn marktpositie op de belangrijkste markten opnieuw weten te versterken. Omwille van het succes van onze strategie, hebben we besloten om de investeringen in marketing en leverdiensten verder op te drijven”, zegt CEO Jitse Groen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.