Helft meer omzet voor HelloFresh | RetailDetail

Helft meer omzet voor HelloFresh

Helft meer omzet voor HelloFresh
Shutterstock

Maaltijdboxenverkoper HelloFresh heeft in het voorbije boekjaar zijn sterke groei weten verder te zetten. Aan het einde van vorig jaar had het dan ook bijna 1,5 miljoen klanten, 69% meer dan een jaar eerder.

 

40 miljoen maaltijden

In het vierde kwartaal van 2017 alleen al bezorgde HelloFresh zo 39,5 miljoen maaltijden, tegenover 23,9 miljoen een jaar eerder. Voor het vierde kwartaal wordt een omzet verwacht tussen 250 en 253 miljoen euro: dat is een groei van bijna 60% ten opzichte van een jaar eerder.

 

Voor het volledige boekjaar 2017 moet de omzet uitkomen op een bedrag net boven 900 miljoen euro, zowat de helft meer dan in 2016.

 

Naast de sterke groei stelt HelloFresh ook dat het in de richting van winstgevendheid kruipt. Het verwacht in het vierde kwartaal van het lopende boekjaar eindelijk winst te maken. De volledige jaarcijfers van HelloFresh worden op 31 maart vrijgegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.