HelloFresh mikt op break-even in 2019

Shutterstock.com

Maaltijdboxleverancier HelloFresh heeft zijn meest succesvolle jaar ooit achter de rug. Niet alleen steeg de omzet met meer dan 41%, ook werden de operationele verliezen beperkt. In de Benelux zet het bedrijf nieuwe stappen.

 

Investeringen

HelloFresh bereikte afgelopen boekjaar een omzet van bijna 1,3 miljard euro, een groei met 41,4%. Daarbij leed het bedrijf 54,5 miljoen euro brutoverlies, wat beter is dan de 71 miljoen euro verlies in boekjaar 2017. De belangrijkste oorzaak van de rode cijfers is te vinden in de Verenigde Staten, waar de leverancier grote investeringen doorvoert. Het internationale segment boekte echter voor het eerst winst: 14,9 miljoen euro, onder andere dankzij een zeer sterk vierde kwartaal. 

 

"2018 was ons meest succesvolle jaar tot nu toe, waarin we ons aanbod voor klanten op basis van maaltijden, keuze en prijs significant hebben uitgebreid, en we zijn marktleider geworden in al onze markten", zegt mede-oprichter en CEO Dominik Richter. Voor het volledige jaar 2019 verwacht HelloFresh een omzetgroei van 25 à 30% en wil het voor het eerst een break-even bereiken.

 

Duurzaam distributiecentrum

Aparte cijfers voor de Benelux publiceert de onderneming niet, maar “Wij kijken terug op een positief jaar in de Benelux. Wij streven er naar om het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken en we hebben in het afgelopen jaar veel gedaan qua productontwikkeling”, zegt Maartje Frederiks, CEO van HelloFresh Benelux. “Zo hebben we onze ‘Quick & Easy box’ geïntroduceerd en daarnaast premium-gerechten toegevoegd aan ons wekelijkse aanbod.” 

 

Belangrijkste mijlpaal afgelopen jaar was de opening van een duurzaam distributiecentrum in Bleiswijk. “We zijn hier onwijs trots op omdat het een uniek ontwerp is, volledig gebaseerd op onze wensen, waardoor we de mogelijkheid hebben onze klanten een groter en uitgebreider assortiment aan te bieden. Daarnaast kunnen we onze service nog persoonlijker en flexibeler inzetten om op een zo effectief mogelijke manier nog meer huishoudens te bereiken met onze heerlijke recepten en verse ingrediënten.”