HelloFresh richt zich op België vanuit nieuw dc in Etten-Leur

HelloFresh richt zich op België vanuit nieuw dc in Etten-Leur

Versbezorgdienst HelloFresh leverde vorige week voor de eerste keer maaltijdboxen vanuit een nieuw distributiecentrum in Etten-Leur. Met de opening van die locatie richt HelloFresh zich op de sterk groeiende Belgische markt.

Verwikkeld in verwoed gevecht

Naast Etten-Leur heeft HelloFresh ook al distributiepunten in Amsterdam, Duiven, Zoetermeer en de regio Eindhoven. Met de komst van de Allerhandebox van Albert Heijn en een gelijkaardige dienst van Jumbo raakt de sector van de maaltijdboxen in Nederland echter plots verwikkeld in een verwoed gevecht.

 

HelloFresh levert sinds begin dit jaar maaltijdboxen in België en heeft de ambitie om eind dit jaar in totaal rond 75.000 boxen per week te bezorgen in Nederland en België. Dit is ongeveer één procent van de Nederlandse en Belgische markt.

 

De maaltijdbezorger is momenteel bezig met de voorbereiding van een beursgang later dit jaar. Het concept startte vier jaar geleden in Berlijn en levert op dit moment wereldwijd vier miljoen maaltijdboxen per maand aan zowat 172.000 klanten.

Tags: