HelloFresh trekt jaarprognoses op

Shutterstock.com

In een tussentijdse trading update geeft HelloFresh aan dat de resultaten van het eerste kwartaal ver boven verwachting zullen uitkomen. De maaltijdboxbezorger verhoogt dan ook zijn omzet-en winstverwachting voor het volledige jaar.

 

Omzet zal stijgen met 35 tot 45%

Er lijkt geen rem te staan op de groei van HelloFresh. Terwijl het bedrijf zich de voorbije jaren al aan een waanzinnig tempo ontwikkelde, verhoogt de maaltijdpakketbezorger andermaal zijn jaarprognoses.

 

Op basis van voorlopige indicaties rekent de onderneming voor het eerste kwartaal nu op een omzet van ongeveer 1,44 miljard euro, aanzienlijk hoger dan de gemiddelde verwachting van 1,17 miljard euro van analisten. Ter vergelijking: in dezelfde periode vorig jaar boekte HelloFresh een omzet van ‘amper’ 699 miljoen euro.

 

Ook de winst zal een pak hoger uitkomen dan verwacht. De aangepaste brutobedrijfswinst (AEBITDA) zal wellicht landen tussen 155 en 165 miljoen euro, terwijl de markt rekende op zo’n 128,5 miljoen euro.

 

HelloFresh gaat nu uit van een omzetgroei van 35 tot 45% voor het volledige jaar. Voordien rekende de maaltijboxleverancier op een maximale groei van 25%. De groep trekt ook de ondergrens op voor de winstverwachting. De AEBITDA-marge zal minimaal 10% bedragen in plaats van 9%. De bovengrens blijft gehandhaafd op 12%.

 

De definitieve en volledige kwartaalcijfers worden gepubliceerd op 4 mei.

 

Tags: