HelloFresh verwacht meer omzet en winst

HelloFresh verwacht meer omzet en winst
Shutterstock.com

Maaltijdboxbezorger HelloFresh heeft zijn verwachtingen voor het afgelopen jaar positief bijgesteld. Het bedrijf verwacht beduidend meer omzet en winst dan eerder vooropgesteld.

 

Vroege update

Vijf dagen eerder dan gepland heeft HelloFresh een trading update gepubliceerd, waarin het bedrijf zegt een omzet tussen 1,808 en 1,811 miljard euro te verwachten. Dat komt neer op een groei van 36% op jaarbasis bij constante wisselkoersen. HelloFresh doet daarmee ruim beter dan de eerder gepubliceerde verwachtingen, die uitgingen van een groei tussen 31 en 33%. Volgens de maaltijdboxbezorger overtroffen de resultaten in het vierde kwartaal ruimschoots de verwachtingen.

 

De omzet in de Verenigde Staten zal wellicht uitkomen op 1,024 à 1,026 miljard euro. De internationale activiteiten van het bedrijf leveren naar verwachting 784 of 785 miljoen euro op.

 

Naast meer omzet verwacht HelloFresh ook een hogere winst: het bedrijf rekent nu op een aangepaste ebitda van 45 à 48 miljoen euro, wat neerkomt op een marge van 2,5 tot 2,7%. Tot vandaag hield de maaltijdpakketbezorger het bij een marge tussen 0,5 en 1,75%. Voor de volledige jaarcijfers is het nog wachten tot 3 maart.