Hema introduceert vegetarische OokWorst

De vegetarische rookworst van retailer Hema
Foto: Hema

Onder de ludieke en ronduit geniale naam OokWorst lanceert Hema een vegetarische variant van zijn iconische rookworst. De winkelketen heeft er naar eigen zeggen meer dan een jaar aan gewerkt.

 

Vertraging

Dat er een vleesloze versie zou komen van de beroemde rookworst die Hema reeds sinds 1936 verkoopt, werd anderhalf jaar geleden al aangekondigd. Uiteindelijk nam de ontwikkeling van de OokWorst meer tijd in beslag dan aanvankelijk gedacht. “Wat de rookworst tot een icoon maakt, is de unieke smaak. Dat was de grote uitdaging en een waardig vegetarisch alternatief ontwikkelen heeft dan ook meer dan een jaar geduurd. Uiteindelijk moet de OokWorst gewoon lekker zijn”, luidt het in een persbericht.

 

De vegetarische rookworst is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel en eiwit van zowel erwten als vrijeuitloop-eieren. Voorlopig heeft Hema geen plannen om ook een veganistische worst op de markt te brengen, schrijft Metro. De OokWorst is vanaf deze week verkrijgbaar in 534 filialen van de winkelketen.