Herstal krijgt grootste Lidl van het land | RetailDetail

Herstal krijgt grootste Lidl van het land

Herstal krijgt grootste Lidl van het land
Shutterstock

Morgen opent in Herstal (bij Luik) een nieuwe winkel van discountketen Lidl. Die werd ingevuld volgens het nieuwste concept van de Duitse keten en is meteen ook de grootste vestiging in België.

 

'Lidl of the Future'

Herstal beschikt al langer over een vestiging van Lidl, met een oppervlakte van 761 m². Vanaf morgen zullen de klanten echter over een pak meer keuze beschikken bij hun lokale supermarkt, want de nieuwe vestiging is maar liefst 1.696 m² groot - en is daarmee de grootste Lidl-winkel in België is. Die uitbreiding brengt ook vijftien nieuwe banen met zich mee.

 

De nieuwe winkel in Herstal werd ingericht volgens het concept ‘Lidl of the Future’, dat eind 2016 werd voorgesteld in het Kempense Geel. In dat concept staan winkelcomfort, ergonomie en duurzaamheid voorop. Het meest opvallende aspect zijn de bredere gangpaden en het gebruik van natuurlijk licht, wat de winkelervaring van de klanten aangenamer moet maken. Daarnaast wordt er ook duchtig gebruik gemaakt van duurzame bouwmethodes, zoals nieuwe isolatietechnieken, en warmte- en waterrecuperatie. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.