"Honderden ontslagen bij vestigingen Makro Nederland" | RetailDetail

"Honderden ontslagen bij vestigingen Makro Nederland"

"Honderden ontslagen bij vestigingen Makro Nederland"

Bij de vestigingen van Makro in Nederland zouden enkele honderden jobs op de tocht staan. Bij Makro Nederland is al een tijdje een reorganisatie aan de gang, waarbij op het hoofdkantoor reeds tientallen ontslagen vielen.

Reorganisatie 'Klant Voorop!'

De zeventien winkelvestigingen in Nederland bleven voorlopig gespaard, maar nu zouden er volgens de vakbonden dus toch ontslagen vallen. De ontslagen passen in het kader van het reorganisatieplan 'Klant Voorop!', waarbij Makro het aantal functies in de groothandelsketen drastisch wil terugdringen.

 

Eerder dit jaar werd voor de ontslagen op het hoofdkantoor in Amsterdam een sociaal plan opgemaakt met de vakbonden, maar voor de ontslagen in de verschillende vestigingen lopen de onderhandelingen stroever. "De onderhandelingen zijn afgebroken", zegt bestuurder Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond aan De Volkskrant. "Wat voor het kantoorpersoneel gold, is niet zomaar toepasbaar op het personeel van de vestigingen", vult bestuurder Karin Vleugel van FNV Bondgenoten aan.

 

Makro Nederland had enkele jaren geleden nog 5.400 werknemers, maar dat aantal is ondertussen al teruggedrongen naar 3.200. Makro, dat deel uitmaakt van de Duitse Metro Group, kampt al een tijdje met toenemende concurrentie van andere groothandelaars.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.