"Honderden ontslagen bij vestigingen Makro Nederland"

"Honderden ontslagen bij vestigingen Makro Nederland"

Bij de vestigingen van Makro in Nederland zouden enkele honderden jobs op de tocht staan. Bij Makro Nederland is al een tijdje een reorganisatie aan de gang, waarbij op het hoofdkantoor reeds tientallen ontslagen vielen.

Reorganisatie 'Klant Voorop!'

De zeventien winkelvestigingen in Nederland bleven voorlopig gespaard, maar nu zouden er volgens de vakbonden dus toch ontslagen vallen. De ontslagen passen in het kader van het reorganisatieplan 'Klant Voorop!', waarbij Makro het aantal functies in de groothandelsketen drastisch wil terugdringen.

 

Eerder dit jaar werd voor de ontslagen op het hoofdkantoor in Amsterdam een sociaal plan opgemaakt met de vakbonden, maar voor de ontslagen in de verschillende vestigingen lopen de onderhandelingen stroever. "De onderhandelingen zijn afgebroken", zegt bestuurder Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond aan De Volkskrant. "Wat voor het kantoorpersoneel gold, is niet zomaar toepasbaar op het personeel van de vestigingen", vult bestuurder Karin Vleugel van FNV Bondgenoten aan.

 

Makro Nederland had enkele jaren geleden nog 5.400 werknemers, maar dat aantal is ondertussen al teruggedrongen naar 3.200. Makro, dat deel uitmaakt van de Duitse Metro Group, kampt al een tijdje met toenemende concurrentie van andere groothandelaars.

Tags: