Horecafoodhal Amicitia Food Village opende deuren | RetailDetail

Horecafoodhal Amicitia Food Village opende deuren

Horecafoodhal Amicitia Food Village opende deuren

In Amersfoort is donderdag Amicitia Food Village van start gegaan. De nieuwe horecafoodhal bestaat uit veertien restaurants. Op de menukaart staan ruim tachtig gerechten uit de hele wereld met verse en veelal biologische ingrediënten.

Betaalbaar en biologisch

De kaart bevat betaalbare gerechten met veelal biologische ingrediënten, waaronder Hollandse aardappelgerechten, Arabische lekkernijen, Spaanse hapjes en Indonesische specialiteiten. Bezoekers kunnen er eten vanaf 2,50 euro per gerecht. Ook meenemen is mogelijk.

 

De foodhal heeft twee bars en 300 zitplaatsen. Buiten komt een terras met 100 zitplaatsen en boven de locatie wordt volgend jaar een ParkTerras gerealiseerd met 300 zitplaatsen. Amicitia Food Village is zeven dagen per week open van 11.00 tot 23.00 uur.

 

 

De locatie Amicitia aan de Stadsring kent een lange geschiedenis. In de negentiende eeuw verzamelden de heren uit de midden- en hogere klassen van Amersfoort zich graag in sociëteit Amicitia, opgericht in 1836. In de tachtiger jaren werd het pand opgeknapt en uitgebreid met een moderne uitbouw tot een locatie om te winkelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.