Horecafoodhal Amicitia Food Village opende deuren

Horecafoodhal Amicitia Food Village opende deuren

In Amersfoort is donderdag Amicitia Food Village van start gegaan. De nieuwe horecafoodhal bestaat uit veertien restaurants. Op de menukaart staan ruim tachtig gerechten uit de hele wereld met verse en veelal biologische ingrediënten.

Betaalbaar en biologisch

De kaart bevat betaalbare gerechten met veelal biologische ingrediënten, waaronder Hollandse aardappelgerechten, Arabische lekkernijen, Spaanse hapjes en Indonesische specialiteiten. Bezoekers kunnen er eten vanaf 2,50 euro per gerecht. Ook meenemen is mogelijk.

 

De foodhal heeft twee bars en 300 zitplaatsen. Buiten komt een terras met 100 zitplaatsen en boven de locatie wordt volgend jaar een ParkTerras gerealiseerd met 300 zitplaatsen. Amicitia Food Village is zeven dagen per week open van 11.00 tot 23.00 uur.

 

 

De locatie Amicitia aan de Stadsring kent een lange geschiedenis. In de negentiende eeuw verzamelden de heren uit de midden- en hogere klassen van Amersfoort zich graag in sociëteit Amicitia, opgericht in 1836. In de tachtiger jaren werd het pand opgeknapt en uitgebreid met een moderne uitbouw tot een locatie om te winkelen.

Tags: