Iglo is grootste Liegebeest van 2012 | RetailDetail

Iglo is grootste Liegebeest van 2012

Iglo is grootste Liegebeest van 2012

De chickensticks van Iglo zijn gekozen tot Liegebeest van 2012, de prijs voor de "meest misleidende uiting over dierenwelzijn". Het bedrijf krijgt de titel wegens de mooie woorden over duurzaamheid op de verpakking, terwijl er binnenin plofkip zit.

Pijnlijk podium

De tweede prijs ging naar het nieuwe Keurmerk Duurzaam Rundvlees. Het vlees van dikbilkoeien krijgen volgens Wakker Dier ten onrechte ook dit stempel, want deze koeien door een genetische afwijking zulke enorme billen hebben, dat natuurlijk bevallen vrijwel onmogelijk is, zo stelt Wakker Dier.

 

De derde prijs gaan naar de bitterballen van Herman den Blijker, die volgens de verpakking balletjes "louter met ingrediënten van topkwaliteit" bevatten. Wakker Dier constateerde echter dat het om kip, kalf, varken en rund uit de vee-industrie gaat. De consumentenservice van Den Blijker heeft laten weten dat die topkwaliteit slaat op de verse kruiden in de bal.

 

Een succesvolle nominatie

Twee genomineerden voor het Liegebeest van 2012 wachtten de prijsuitreiking niet af en pasten als de wiedeweerga hun product aan. Supermarkt Bas haalde de plofkipverpakking uit de winkel, waarop kippen stonden die vrolijk buiten aan het scharrelen waren. Albert Heijn liet weten dat het begin volgend jaar de verpakking aanpast van de genomineerde boerenkaas van AH met een foto van grazende koeien, terwijl er geen weidemelkgarantie kon worden geven.

 

Initiatiefnemer van de verkiezing is de actiegroep Wakker Dier. Ongeveer 3000 mensen brachten via hun website een stem uit. Vorig jaar kreeg toenmalig CDA-kamerlid Ger Koopmans de prijs vanwege zijn uitspraak: "Foie gras is verantwoord geproduceerd". In 2010 won de term 'scharrelei'.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Familie Van Eerd (Jumbo) krijgt 40 miljoen euro aan dividend

15/03/2018

De familie Van Eerd, oprichters en eigenaars van supermarktketen Jumbo, hebben zichzelf 40 miljoen euro aan dividend uitgekeerd: goed voor 10 miljoen euro per lid van de familie dat betrokken is bij het bedrijf.

Back to top