IJsboerke hervat thuislevering in Antwerpen

IJsboerke hervat thuislevering in Antwerpen
IJsboerke

Vanaf deze week levert IJsboerke tijdelijk weer ijs aan huis in de provincie Antwerpen. De roomijsfabrikant uit Tielen wil daarmee het thuisblijven in coronatijden "wat draaglijker maken".

 

Enkel in Antwerpen

IJsboerke stopte met de huis-aan-huisverkoop in 2012, maar de coronacrisis brengt daar nu tijdelijk verandering in: consumenten uit de provincie Antwerpen kunnen nu toch weer ijs bestellen en thuis laten leveren. "In de huidige omstandigheden leek het ons aangewezen om enkele pakketten met ijs samen te stellen en aan huis te leveren. Dat maakt het thuisblijven tijdens deze coronacrisis wat draaglijker", vertelt commercieel manager Jef Segers in GVA.

 

Klanten moeten hun bestelling voor woensdagmiddag doorgeven, op donderdag of vrijdag wordt het ijs dan geleverd. "Er moet niets meer afgetekend of betaald worden. De klanten moeten de pakketten op voorhand via de website betalen." De hervatting van de thuisleveringen zal wel tijdelijk zijn, maar hoelang ze precies zal duren is nog niet geweten. "Normaal gezien is het begin van de paasvakantie ook de symbolische start van het seizoen. Er worden hoge temperaturen voorspeld dit weekend."

 

In 1985 had IJsboerke een vloot van 180 bezorgwagens, vandaag zijn dat er nog amper een tiental. Volgens Segers loopt de verkoop aan rusthuizen, ziekenhuizen en supermarkten nog steeds erg vlot. Enkel bij de horeca ziet hij een terugval van de leveringen.