IJsjesformule Baskin-Robbins opent ijssalons in Nederland

IJsjesformule Baskin-Robbins opent ijssalons in Nederland

Net op de tijd voor de zomer krijgt Nederland er nieuwe ijssalons bij: de Amerikaanse ijsjesformule Baskin-Robbins opent eind volgende maand een eerste Nederlandse winkel. Tegen eind dit jaar wil de ijsketen drie vestigingen.

 

IJsjes thuis, in het salon of in de supermarkt

Baskin-Robbins is een zusterbedrijf van Dunkin' Donuts, dat vorig jaar ook al zijn intrede op de Nederlandse markt maakte. Het ijsmerk is tot nu toe vooral bekend in de Verenigde Staten, al is het ook actief in Spanje en Engeland.


In Nederland wil de ijsjesproducent meteen inzetten op meerdere kanalen: in de eigen winkels kunnen consumenten ijsjes, milkshakes en ijstaarten kopen, maar er zijn ook warme dranken en pannenkoeken, wafels of ander gebak te krijgen. Baskin-Robbins heeft daarnaast de bedoeling om zijn producten via de supermarkten te verdelen en wil ook ijs laten leveren bij de mensen thuis via maaltijdbezorgdiensten. 


Waar het eerste ijssalon eind april opent, heeft het merk nog niet bekendgemaakt, maar het laat wel al weten op drie vestigingen te mikken voor het einde van 2018. Op termijn rekent Baskin-Robbins op tien tot vijftien winkels in Nederland.